ER-VAK, TEKRAR “GÜZEL” DEDİ

Erzurum’un en büyük sivil toplum kuruluşlarından biri olan Erzurum Kalkınma Vakfı’nın Olağan Genel Kurul Toplantısında yapılan seçimde Erdal Güzel oyların tümünü alarak güven tazeledi.

admin
admin
28 Şubat 2017 Salı 18:55
ER-VAK, TEKRAR “GÜZEL” DEDİ

Üyelerin yoğun katılımıyla ETSO Konferans Salonunda gerçekleşen genel kurul toplantısı, saygı duruşu ve istiklâl Marşının okunmasından sonra Er-Vak Gençlik Komisyonu üyesi Semih İpek’in Dombra(Kopuz) dinletisi ile başladı.

Divan başkanlığını Prof.Dr. Durkaya Ören’in yaptığı toplantıda İran Cumhurbaşkanlığı Kültür Bakanlığı 24’üncü Uluslararası Yılın Kitabı ödülünü alan Atatürk Üniversitesi öğretim üyesi Prof Dr.Nimet Yıldırım’a, Er-Vak Bşk.Erdal Güzel tarafından şilt takdimi yapıldı.

Er-Vak tanıtım filminin izlenmesinden sonra Gençlik Komisyon Bşk. Emre Çomaklı , Kadın Komisyon Bşk. Nuran Çelenk , ve Yönetim Kurulu Başkanı Erdal Güzel, vakfın faaliyetleri hakkında bilgiler sundular.

Erdal Güzel, Er-Vak’ın “Erzurum’un onuru Dadaşların gururu” olduğunu belirterek, Er-Vak’ın siyaset üstü yapısından taviz vermeden hizmetlerini yürüttüğünü, her türlü siyasi görüşe sahip insanların Erzurum ortak paydasında buluştukları bir adres olduğunu vurguladı.

Güzel, Er-Vak’ın şehrin maddi ve manevi kalkınması konusunda oldukça önemli projelere imza attığını ifade ederek, çalışmalarının iktisadi konular, kültür ve vakıf geleneğinin yüklediği sorumluluklar olduğunu belirtti.

Güzel, ”Bu gün Erzurum da DAP Başkanlığı kurulmuşsa ,Allahu Ekber Şehitleri ülke gündemine oturmuşsa, Ovit Tüneli hayal olmaktan çıkmışsa,”9 Kasım Tabyalar Yürüyüşü” geleneksel hale gelmişse, şehirde Kış Turizminden ,Organik Tarımdan, Hızlı Trenden, Sağlık Turizminden, ikinci üniversiteden bahsediliyorsa bu düşüncelerin alt yapısında Er-Vak’ın katkıları vardır” dedi

“Son 15 yıl içerisinde şehrin kültürüne yönelik ilginin artmasında, kültürle ilgili; kitap ,dergi ,konferans ,panel ,sempozyum gibi faaliyetlerin yaygınlaşmasında Er-Vak’ın öncülüğü ve farkındalık oluşturması önemli bir etken olmuştur” diyen Güzel, son yedi yıldır Erzurum’a gelen binlerce sığınmacıyla muhacir ve ensar kardeşliği hassasiyeti ile yardım ettiklerini ,kapısını çalmadıkları ,göz yaşlarına ortak olmadıkları hiçbir sığınmacı ailenin olmadığını söyledi.

Erzurum halkının yediden yetmişe Er-Vak’ı bağrına bastığını hatırlatan Güzel, toplumun her kesimi tarafından desteklendiklerini belirterek bu güvene layık olmaya çalıştıklarını ve “Erzurum’un onuru dadaşların gururu” olmaya devam edeceklerini ifade ederek vakfın kuruşlundan bu güne kadar hizmet eden tüm üyelere, yönetim kurulu başkanlarına, desteklerini sunan kurum ve kuruluşlara, Erzurum halkına ve Erzurum basınına teşekkür etti.

Genel kurul, yapılan mütevelli heyeti ve yönetim kurulu seçimi ile sona ererken Erdal Güzel üyelerin tercihleri ile tekrar Er- Vak yönetim kurulu başkanlığına seçildi.

Yönetim Kurulu üyeleri şu isimlerden oluştu;

1. ECZ. ERDAL GÜZEL (YÖNETİM KURULU BAŞKANI)

2. ABDURRAHMAN ZEYNAL (BAŞKAN YARDIMCISI)

3. PROF. DR. EROL KÜRKÇÜOĞLU ( GENEL SEKRETER)

4. PROF. DR. H. ÖMER ÖZDEN (ÜYE)

5. PROF. DR. A. VAHAP YAĞANOĞLU (ÜYE)

6. PROF. DR. BİNALİ ÇOMAKLI (ÜYE)

7. PROF. DR. SÜLEYMAN ÇİĞDEM (ÜYE)

8. DOÇ.DR.A.KADİR KOŞAN

9. YÜCEL ÇİL (ÜYE)

10. DR.RAHMİ ÖZKURT (ÜYE)

11. FATİH TÜZEMEN (ÜYE)

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumERVAKErdal Güzel
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Arif özmen 2017-03-01 00:07:14

Eğer böyle projeleri varsa bizlerde Sayın Başkan erzurumlu ları aydınlatırsanız sevinirim ben erzurum da yaşıyorum takip edicem aynen iletirseniz sevinirim...

Avatar
Arif ÖZMEN 2017-03-01 00:03:49

VAllahi bakıyorum da hiç bu Vakıf esnafla hiç ama hiç görüş alışverişinde bulunmuyar hiç esnaftan yönetime almıyor acaba bu ervak nasıl erzurumu kalkındıracak hiç proje sunuyor