Engellilere dikkati çekmek için birlikte yürüdüler

Erzurum'da Vali Okay Memiş, çeşitli kurumların temsilcileri ve öğrenciler, "Engelliler Haftası" nedeniyle engellilerin sorunlarına dikkati çekmek için birlikte yürüyüş yaptı

admin
admin
11 Mayıs 2019 Cumartesi 10:53
Engellilere dikkati çekmek için birlikte yürüdüler

Erzurum'da, "Engelliler Haftası" dolayısıyla engellilerin sorunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Vali Okay Memiş ve engellilerin katılımıyla yürüyüş düzenlendi.

Kentte İl Milli Eğitim Müdürlüğü ile Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünce 10-16 Mayıs tarihleri arasında gerçekleştirilen etkinlikler çerçevesinde Yakutiye Kent Meydanı'nda toplanan engelliler, aralarında Erzurum Valisi Okay Memiş, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Bekir Uzun, İl Milli Eğitim Müdürü Salih Kaygusuz, Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Cemil İlbaş, Gençlik ve Spor İl Müdürü Fuat Taşkesenligil'in bulunduğu protokol ile Havuzbaşı Kent Meydanı'na kadar yürüyüş yaptı.

Vali Memiş, burada gazetecilere yaptığı açıklamada, gerek valilik gerek belediye gerekse diğer kurumlarla Erzurum'da her zaman engellilerin ve özel bireylerin yanında olduklarını söyledi.

Engelliler ve sorunları konusunda farkındalık oluşturulması amacıyla Cumhuriyet Caddesi'ni trafiğe kapatarak engellilerle yürüdüklerini anlatan Memiş, "Devlet hiç olmadığı kadar Sayın Cumhurbaşkanımızın önderliğinde engelli ve özel bireylerimizin yanında olmaya gayret ediyor." dedi.

Memiş, her anlamda engellilere ulaşmaya ve sağlıklarını korumaya çalıştıklarını belirterek şunları ifade etti:

"Aynı zamanda engellilere eğitim fırsatlarını vermeye gayret ediyoruz. Belediyelerimiz de yaptıkları çalışmalarla onların lehine çalışmalar yapıyor. Belki eksikliklerimiz olabilir ama bunları çözmek ve daha engelsiz şekilde yaşamlarını sağlamak için çaba göstereceğiz. Biz engelli ve özel bireylerin evlere kapanık kalmasını kesinlikle istemiyoruz. Onların hayata katılmasını, günlük yaşam içerisinde, sokakta ve her alanda olmalarını istiyoruz."

Engellilerle işaret dili ile konuşan Memiş, program sonunda engellilere hatıra fotoğrafı çektirdi.

Yürüyüşe, Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Tekerlekli Sandalye Curling Milli Takımı, engelliler ve öğrenciler katıldı.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.