ENGELLİLER PARKI TEST EDİLDİ

Palandöken Belediyesi ve SODES destekli ilk özel proje olan “ Engelsiz Mekânlardan Engelsiz Yarınlara” projesi kapsamın da yapılan parkın açılışına kısa bir süre kala Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutların davetlisi olarak parka gelen Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe ve dernek üyeleri engelliler için Erzurum’da ilk ve tek olan parkı denetledi ve test ettiler.

04 Eylül 2012 Salı 16:33
ENGELLİLER PARKI TEST EDİLDİ
Erzurum’un Palandöken ilçe Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü ile Plan ve Proje Müdürlüğü’nün ortaklaşa hazırladığı ve SODES tarafından desteklenen Erzurum’un ilk özel engelliler parkı projesi olan Yenişehir Babadereli Ahmet Efendi Parkı, faaliyete başlamadan önce engelli vatandaşları ağırladı. Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe, Başkan Bulutlar’a teşekkür etti. Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, parkın açılışı yapılmadan önce engelli vatandaşlarla birlikte parkı gezerek, eksiklikleri yerinde tespit etti. Başkan Bulutlar’ın park gezisine Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe bir grup engelli katıldı. Amaçlarının parktaki eksiklikleri yerinde tespit etmek olduğunu belirten Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, “Biz bu parkı her ne kadar mevcut standartlara uygun olarak yaptıysak da tabiki eksikliklerimiz de olabilir. Engelli vatandaşlarımızı kendileri için yapılan hizmeti görmeleri ve hissetmeleri için buraya davet ettik. Biz bu parkı bedensel engelli ve görme engelli çocuklarımızı, vatandaşlarımızı düşünerek yaptık. Burada eksikliklerimiz olabilir, bu eksikliklerimizi talepler doğrultusunda ve zaman içerisinde gidereceğiz” dedi.

EFE, ”DİĞER YEREL YÖNETİMLERE ÖRNEK OLSUN”
Türkiye Sakatlar Derneği Erzurum Şube Başkanı Sadullah Efe de, hükümetin engellilere yönelik önemli hizmetlerde bulunduğunu, engelliler için Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ın yaptırdığı parkta buna örnek teşkil ettiğini kaydetti.
Efe, “Türkiye genelinde başlatılan ‘Engelsiz Türkiye Projesi’ çerçevesinde Hükümetimiz sürekli bizlerin sosyal hayata adapte olması için önemli projeleri bir bir hayata geçiriyor. Erzurum’da engellilere böyle bir hizmetin sunulmasından dolayı Sayın Başkan Bulutlar’a teşekkür ediyorum. Bu çalışmaların diğer yerel yönetimlere de örnek olmasını diliyorum” diye konuştu. Parkta küçük sıkıntıları gözlemlediğini vurgulayan Efe, “Akülü araçlar için şarj ünitesi istedik. Kamelyalar küçük olmuş. Birkaç arkadaş rahatça oturamayabiliriz burada. Tekerlekli sandalye kullanan arkadaşlar için küçük eksiklikleri gördük ve Başkan’a ilettik” şeklinde konuştu.
Bazı engelli vatandaşlar yapılan hizmetten dolayı Başkan Bulutlara ayrıca teşekkür etiler ve gezi ve incelemede engelli vatandaşların parkta bulunan tüm üniteleri gezerek deneme yaptılar ve spor aletlerini tek tek kullanarak çocuklar gibi eğlendiler. .

BULUTLAR, ENGELLİLERE ÖZEL ARAÇ MÜJDESİ VERDİ
Bu arada engellilerin ilçeden ve park alanına ulaşmada sıkıntı çektiklerini belirleyen Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, araç sözü verdi. İlçedeki engellilerin ulaşımda kullanabilecekleri bir minibüs tahsis edeceklerini belirten Başkan Bulutlar, “Engelli vatandaşlarımızın ulaşımda yaşadıkları sıkıntıyı çözmek için onlar için dizayn edilmiş bir minibüs hazırlayacağız. Vatandaşlarımız bu araçla hem kendileri için inşa edilen parka gelip gidecekler hem de ihtiyaç duydukları zaman araçtan yararlanabilecekler” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 04.09.2012 16:44
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.