EĞİTİMLER MEYVESİNİ VERDİ

Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin beşincisi tamamlandı.

admin
admin
17 Nisan 2016 Pazar 18:18
EĞİTİMLER MEYVESİNİ VERDİ
Erzurum Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği (ESOB) ile KOSGEB tarafından ortaklaşa düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin beşincisi tamamlandı. Yaklaşık bir yıldır 300 kişiye eğitim verdiklerini belirten ESOB Başkanı Rasim Fırat, “Bu sertifika sayesinde 124 kişi kendi işinin patronu oldu” dedi. 

EESOB’un öncülüğünde Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’nin beşincisi sona erdi. Esnaf Sarayı’nda yapılan eğitimlere 30 kursiyer katıldı. İşyeri kurmak isteyenler için ‘altın fırsat’ olarak değerlendirilen ‘Uygulamalı Girişimcilik Eğitimi’ sertifikası kursiyerlere törenle verildi. Bu sertifikayı almaya hak kazanan kursiyerler işyeri açmak istedikleri takdirde KOSGEB’ten 50 bin lira hibe, 100 bin lira da faizsiz kredi alabiliyorlar. Kursiyerleri tebrik eden ESOB Başkanı Rasim Fırat, bir yıl içinde 300 kişiye eğitim verdiklerini belirterek, 124 kişinin de KOSGEB’den aldığı destekle kendi işyerlerini açtığını söyledi. Ticaretin kolay bir iş olmadığını kaydeden Başkan Fırat, “İşyeri açmak elbette önemli ancak bunu sürdürülebilir kılmak daha önemli. İşte başarı budur. Sabredip çok çalışarak bu başarıyı yakalayabilirsiniz” dedi.

Sertifika törenine katılan Türkiye İş Kurumu Erzurum İl Müdürü Ahmet Tacettin Ötügen de kursiyerleri tebrik ederek, genç girişimcilere ticari hayatlarında başarılar diledi. Ötügen, “Sertifikayı alıp evinizin bir köşesine bırakmayın. KOSGEB’in kapısını aşındırın. Farklı fikirler ile geleceğinize yön verebilirsiniz” dedi. 

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.