DOĞU’NUN EN LEZZETLİ YEMEKLERİ BELLİ OLDU

Doğu Anadolu Bölgesi Kültür ve Sanat Festivali’nin finalinde Yöresel Yemek Yarışması’nda dereceye girenler açıklandı. Yarışmanın birincileri Malatya, Erzurum ve Iğdır’dan çıktı.

27 Mayıs 2013 Pazartesi 15:38
DOĞU’NUN EN LEZZETLİ YEMEKLERİ BELLİ OLDU
Festivalin açılış gününde yapılan yarışmaya Ankara’da yaşayan Ağrı, Bingöl, Bitlis, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Hakkari, Kars, Malatya, Muş, Tunceli, Van, Ardahan ve Iğdır doğumlu vatandaşlar katıldı. Yarışmacılar ev yemekleri, hamur işleri ve tatlılar olmak üzere üç ayrı kategoride yarışırken, Başkent Aşçılar ve Turizm Birliği Derneği’ne bağlı 15 aşçıdan oluşan jüri seçim yapmakta zorlandı. Çok çekişmeli geçen yarışın galipleri festivalin kapanış gününde ilan edildi.

Ev yemekleri kategorisinde birinci Malatya’dan Harput Köftesi ile Gamze Yüksel, ikinci Erzurum’dan Lor Dolması ile Leyla Nutoğlu, üçüncü ise Malatya’dan Kuzu Etli Herse Aşı ile Mine Kesik oldu. Hamur işleri kategorisinde birinciliği Erzurum’dan Su Böreği ile Ayşe Daş kazanırken, ikinciliği Elazığ’dan Gömme ile Yasemin Bakırcı, üçüncülüğü de Kars’tan Hengel ile Gülden Yıldırım aldı. Tatlılar kategorisinde birincilik kürsüsüne Iğdır’dan Hasude ile Hatice Öztürk çıkarken, ikinciliğe Erzurum’dan Demir Tatlısı ile Altın Yıldız, üçüncülüğe ise Kars’tan Kars Helvası ile Leman Çelik layık görüldü. Ödül olarak yarışmanın birincilerine tam, ikincilerine yarım, üçüncülerine çeyrek altın verildi. Ayrıca yarışmanın tüm katılımcılarına da elektronik mutfak gereçleri hediye edildi.

Dereceye giren yarışmacılara plaket takdim eden Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, Yöresel Yemek Yarışması’nın üçüncüsünü düzenlediklerini hatırlatarak “Burada derece almak elbette güzel, ama önemli olan yarışmaya katılmaktı. Yarışmaya katılan yarışmacıların hepsi çok güzel yemekler yaptılar. Bunu bizzat kendim gördüm. Profesyonel aşçılardan oluşan jüri üyeleri dereceye girenleri seçerken oldukça zorlandı” dedi. Bu yarışmaları yemeğin etrafında oluşan kültürün yaşaması ve yaşatılması için yaptıklarını söyleyen Başkan Ak, “Mutfak kültürümüz büyük bir medeniyetin taşıyıcısı olduğumuza işarettir. İlk sene İç Anadolu, ikinci sene Karadeniz Bölgemiz yarışmıştı. İnşallah önümüzdeki yıl da başka bir bölge ile buluşarak bu yarışmayı sürdüreceğiz” diye konuştu. Gecede sahne alan Kafkas Halk Dansları Topluluğu, eğlenceli gösterisi ile izleyicilerden büyük alkış topladı.

Editör

Son Güncelleme: 27.05.2013 15:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.