DOĞU’NUN EN BÜYÜK AVM’Sİ 101 KAMERAYLA TAKİP EDİLİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi’nin en büyüğü olan ve ayda ortalama 650 bin kişinin ziyaret ettiği Erzurum Alışveriş Merkezi (AVM), 101 güvenlik kamerasıyla takip ediliyor, profesyonel 40 özel güvenlik görevlisi tarafından korunuyor.

19 Mart 2013 Salı 10:00
DOĞU’NUN EN BÜYÜK AVM’Sİ 101 KAMERAYLA TAKİP EDİLİYOR
AVM içerisinde meydana gelen olaylara anında müdahale edilerek müşterilerin memnuniyeti sağlanmaya çalışılıyor. 

2009 yılında Erzurum’un Palandöken ilçesinde açılan Erzurum AVM, Doğu Anadolu Bölgesi’nde en büyük AVM olma özelliğine sahip. Erzurum AVM özellikle hafta sonları Erzurum’un yanı sıra Ağrı, Bayburt, Artvin, Gümüşhane, Trabzon, Bingöl, Muş, Iğdır, Erzincan, Kars, Ardahan’dan da gelen vatandaşların uğrak yeri oluyor. Ayda ortalama 650 bin kişi Erzurum AVM’yi ziyaret ederken, vatandaşların huzurlu alışveriş yapabilmeleri için güvenlik tedbirleri de en üst düzeyde alınıyor.

Güvenlik odasından AVM’nin içerisine kurulan 101 kamerayla suç ve benzeri olayların takibi sağlanıyor. Kameralardan tespit edilen olası olaylara ve suç unsuru teşkil eden şahıslara profesyonel 40 özel güvenlik görevlisi tarafından anında müdahale ediliyor.

Vatandaşların güvenli bir şekilde, huzurlu olarak AVM’de alışveriş yapmalarını sağlamak için güvenlik unsurunu çok önemsediklerini ifade eden Erzurum AVM Müdürü Kemal Ünal, “Doğu’nun en büyük AVM’sinde güvenlik tedbirlerini en üst düzeyde sağlamaya çalışıyoruz. Erzurum AVM’ye Erzurum’un yanı sıra çevre birçok ilden vatandaş gelip, ziyaret etmekte. Ayda ortalama 650 bin kişi ziyaret ediyor. Özel güvenlik görevlilerimizi profesyonel bir şekilde eğitime tabii tutuyoruz. Yangın, kavga, hırsızlık, şüpheli paket ve benzeri olaylara karşı tatbikatlar yapıyoruz. Burası herkese açık bir alışveriş merkezi. Gelen çocuk da olsa, akli dengesi bozuk biri de olsa içeriye almak durumundayız. Bütün giriş kapılarımızda x ray var. Gelenler içeriye x raydan geçip, dedektör cihazıyla arandıktan sonra girebilmekteler. Olası olaylara da güvenlik görevlilerimiz anında müdahalede bulunuyorlar” diye konuştu.

Öte yandan AVM’nin güvenliğini sağlayan Pronet Güvenlik Yöneticisi Hakan Çakır da geçmiş tarihlerde meydana gelen cep telefonu hırsızlığı ve 10 kişilik grup arasında meydana gelen kavga olayını gazetecilerle paylaşarak olaylara nasıl müdahale edildiğini gösterdi.

Görüntülerde AVM’nin üst katında masanın üzerinde bir kişinin cep telefonunu unutarak gittiği görülüyor. AVM içerisinde iki şüpheli kişiden birisinin gözlemcilik yaptığı diğerinin ise gidip masadan telefonu kollarıyla kapatıp, cebine koyup oradan uzaklaşmaya çalıştığı güvenlik kameralarından tespit ediliyor. Cep telefonu hırsızlığı yapan iki şüpheli AVM’den çıkamadan özel güvenlik görevlileri tarafından yakalanıp polise teslim ediliyor.

İkinci olayda ise; AVM’nin teras katında yaklaşık 10 kişilik grup arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşüyor. Kavga olayının kameralardan tespit edilmesi üzerine hemen devriye halinde bulunan özel güvenlik görevlileri o kısma sevk ediliyor. Kavga kısa süre içerisinde özel güvenlik görevlileri ve orada bulunan iki polis tarafından sonlandırılıyor.

Editör

Son Güncelleme: 19.03.2013 10:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.