DOĞALGAZI KESİK SİTE, BUZUL ÇAĞINI YAŞIYOR

Erzurum’un Hilalkent semtinde faturaları ödenmediği için doğalgazı kesilen site eksi 20 derecede buzul çağına döndü. Evlerde sular buz tuttu, 2 metrelik sarkıtlar oluştu.

16 Ocak 2014 Perşembe 09:39
DOĞALGAZI KESİK SİTE, BUZUL ÇAĞINI YAŞIYOR
Borular patladığı için yerler kayın buz tabakalarıyla kaplanırken, tuvaletlerde klozetlerde sarkıtlar oluştu.
Hillakent semtindeki sitede, merkezi ısıtma sistemi bulunuyor. Ev sahiplerinden Erkan Erte isimli vatandaş, ''Kimileri evlere hiç taşınmadı. Bazıları da kalabalık aile oldukları için sığmadılar. Taşınan 16 aile ise tüm sitenin giderlerine talip olmuş oldu. 36 dairenin ısıtıldığı binada biz giderleri ödedik. Ama bizimde gelirimiz ortada. Artık elde avuçta olan bitti. Haliyle faturaları ödeyemeyince, su ve gaz kesildi. Tuvaletler patladı. Evlerin duvarları, tabanları kalın buz tabakası tuttu. Ne kadar yere başvurduysak, kimse ilgilenmedi. Komşularımız hep akrabalarının yanlarına taşındılar. Geride 8 aile kaldık. Bizlerinde gidecek yeri de imkanı da yok. Zaten imkanımız olsa bu kenti terk edeceğiz. Bu konutları büyük umutlarla almıştık. Amacımız başımızı sokacak bir yuvaydı. Sıfırın altında 20 derecede çoluk çocuk perişan olduk. İki aydır, tam manasıyla tükendik. Her blokta 10 ev boş bekliyor. Parası bizden isteniyor'' şeklinde konuştu.
Osman Aşan isimli ev sahibi de ”Yaşadıklarımız dünyanın hiçbir yerinde olmaz. Biz bu memlekette doğduk, burada yaşıyoruz. Gidecek başka yerimiz de yok. Çarelerimiz hep tükendi. Tuvaletimiz yok, evlerimiz tuvalet oldu. Oturacak yerimiz yok, evimiz kapıdan farksız. Geceleri donmamak için sabaha kadar ayakta duruyoruz. Bize bir çözüm bulunsun. Hiç değilse, şu kış günü günahsız çocuklarımıza acısınlar. Nefeslerimizle çocuklarımızı, bebeklerimizi hayatta tutmaya çalışıyoruz. Artık dayanamıyoruz. Kendi memleketimizde mülteci olduk'' şeklinde konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 16.01.2014 09:43
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.