DEMOKRASİ ŞEHİDİNE SON GÖREV

Ankara’da 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar, Erzurum’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.

admin
admin
05 Ağustos 2016 Cuma 15:48
DEMOKRASİ ŞEHİDİNE SON GÖREV
Ankara’da 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar, Erzurum’da gözyaşları içinde son yolculuğuna uğurlandı.
FETÖ terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar, cuma namazını müteakip Narmanlı Camii’nde kılınan cenaze namazının ardından 5 bin kişinin katılımıyla son yolculuğuna uğurlandı. Polis tören mangası eşliğinde musalla taşına getirilen şehidin tabutu, ailesi ve yakınları tarafından gözyaşlarıyla karşılandı. Tabutu öpen şehidin yakınları gözyaşlarını tutamadı. Erzurum Müftü Vekili Celal Büyük’ün kıldırdığı cenaze namazının ardından şehidin naaşı defnedilmek üzere Şenkaya ilçesine gönderildi.
Cenaze namazına şehidin ailesi, Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ, Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, AK Parti Erzurum milletvekilleri İbrahim Aydemir, Mustafa Ilıcalı, Orhan Deligöz, Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, Bölge İdare Mahkemesi Başkanı Ünal Bingöl, Aziziye Belediye Başkanı Muhammed Cevdet Orhan, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı. 


DEMOKRASİ ŞEHİDİNİN BABASI AHMET YAŞAR: MEVLAM YAZMIŞSA ARKAMA BAKMADAN BEN DE GİDERİM

Ankara’da 15 Temmuz gecesi FETÖ terör örgütü mensuplarının darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önünde yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar, Erzurum’da son yolculuğuna uğurlandı.
Demokrasi şehidi 24 yaşındaki Oğuzhan Yaşar’ın babası Ahmet Yaşar, “O hainlere o Fethullah denen köpeğe söylüyorum bu Türk milletinin evlatları şehit gider, gazi kalır ama ona bir hiç kalır. Benim iki evladım var birisi gitti. Eğer yazmışsa şehitlik mertebesine, o şehadet şerbetini içmek için, eğer Mevlam yazmışsa yazısını hiç arkama bakmadan ben de giderim. Bu Türkiye Cumhuriyeti nice şehitler vermiştir ve vermeye de devam edeceğiz. Bazı kesimler zannetti ki Türkiye’yi böyle tahrip ederiz içten yıkarız ama o kişiler kendi kendilerini yormasınlar, yoruldukça nice evlatlar gençler yetişir. Silah doğrultmayla, tank doğrultmayla, gizli pusu kurmayla hiç kimseyi o şehitlerimizi o aslan gibi mücadele eden kişileri yıldıramazlar. Oraya yürüyen Türkiye’mizden Kürt'ü, Laz'ı, Çerkez'i herkesi parti olarak fark etmiyor. Çünkü sonuçta bayrağına milletine sarılanlar koştu oraya. Eğer o gün koşmasaydılar, burada ‘bana ne’ diyenler ayrı, biz eğer burada yaşıyorsak çoluğumuz çocuğumuza, torunlarımıza sahip çıkıyorsak, onlar sayesinde. Bilenler eğer iştirak etmemişse Allah muhafaza ne biz yaşıyorduk ne de torunlarımızı kucağımıza alıp okşuyorduk. Fakat 35 yıldır kök salan şerefsizleri hiçbir kimse affetmez. Onun için de onlar her zaman kaybolur gider. İnşallah memleketimiz bunun gibi şeyleri yaşamaz. Cumhurbaşkanımız çok mücadele ediyor. Kim ne derse desin onun altındakilerde gecesini gündüzüne katarak devamlı mücadele eden insanlarımızı hiçbir zaman yalnız bırakmayacağız. Bıraktığımız an Türkiye’nin sonu olur. Devletimize, milletimize sahip çıkacağız” dedi.
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ ise, “Ahmet Bey ve onun şerefli evladı Oğuzhan kardeşimizle şehadeti ile tanıştık. Cumhurbaşkanımızla birlikte ziyaret etmiştik. Bu memleket böyle vatanına, milletine, bayrağına bağlı bir millet oldukça Allah’ın izniyle hangi fitne olursa olsun. Hangi ahlaksız, rezil, sefil saldırı çete olursa olsun bu milleti alt edemezler. Bir kere daha Çanakkale’yi yaşadık. Rabbim şehitlerimze rahmet etsin, onların şefaatlerine bizi nail etsin. Allah milletimize böyle kötü anları bir daha yaşatmasın. Millet ne asil bir millet olduğunu gösterdi. Burada şehidimizin babası ve ailesi bunun en mükemmel numuneleridir. Allah onlardan razı olsun. Elhamdülillah dimdik ayaktayız. Bu zalimlere de gününü göstereceğiz. En ağır şekilde cezalarını vermeye de Allah’ın izniyle muktedir olacağız” diye konuştu.
CENAZE TÖRENİNE KATILANLAR KÖY GİRİŞİNDE KİLOMETRELERCE KONVOY OLUŞTURDU
15 Temmuz gecesi darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı Külliyesi önündeki saldırıda yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Oğuzhan Yaşar gözyaşları arasında Erzurum’da toprağa verildi.
Darbe girişimi sırasında Cumhurbaşkanlığı külliyesi önünde ağır yaralanan ve 19 gün sonra şehit düşen Erzurumlu Oğuzhan Yaşar (23) için Erzurum’un Şenkaya ilçesine bağlı Yaymeşe Köyü Camisi’nde kılınan cenaze namazına katılan vatandaşlar kilometrelerce kuyruk oluşturdu.
Cenaze törenine Erzurum Valisi Seyfettin Azizoğlu, Erzurum Milletvekili Orhan Deligöz, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Eyüp Tavlaşoğlu, Şenkaya Kaymakamı Ahmet Özkan, Oltu Kaymakamı M. Gökhan Zengin, Şenkaya Belediye Başkanı Görbil Özcan, Olur Belediye Başkanı Tahsin Oktay ve çok sayıda vatandaş katıldı. Oğuzhan Yaşar dualarla köy mezarlığında toprağa verildi.

Editör

Son Güncelleme: 08.08.2016 00:36
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.