DAĞCILAR KONAKLI KAYAK MERKEZİ'NDE KAMP YAPTI

Türkiye Dağcılık Federasyonu (TDF) tarafından Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezi'nde düzenlenen 'İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı'na katılan 35'i kadın 156 dağcı, karakışa meydan okudu.

25 Ocak 2013 Cuma 10:27
DAĞCILAR KONAKLI KAYAK MERKEZİ'NDE KAMP YAPTI
Hava sıcaklığının geceleri sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü Erzurum'a 25 kilometre uzaklıktaki kutup tipi çadırlarda yaşayan dağcılar, güne saat 06.00'da başlıyor. Çadırda kahvaltı yapan dağcılar, eğitim çalışmalarına katılıyor. Kar kalınlığının 1,5 metreyi bulduğu Konaklı’da 10 antrenör eşliğinde ders gören dağcılar, çığ, krampon kullanma, karda ve buzda emniyet alma tekniklerini uygulamalı olarak görüyor. Öğle yemeğini yine kendi olanakları ile hazırlayan ve yiyen dağcılar, bir saatlik molanın ardından tekrar çalışmalara katılıyor.

Türkiye Dağcılık Federasyonu Başkanı Alaattin Karaca, kampa katılan kadın erkek 156 sporcunun 10 antrenör tarafından eğitildiğini belirtti. Kampta dağcılara ağır doğa koşullarında hayatta kalma dersi verildiğini ifade eden Karaca, "İleri Seviye Kış Gelişim ve Eğitim Kampı 19 Ocak'ta başladı, 25 Ocak'ta sona erecek. Kampa katılanlar yönetmenliğe göre yaz eğitimlerini başarı ile tamamlayan ve üç eğitimde başarılı olan dağcılar. Kampa katılan dağcılar, ağır doğa şatlarında tamamen kendi olanakları ile hayatlarını sürdürüyor. Uzman elemanlarımız önderliğinde kış eğitimi alıyorlar. Dağcılar, ısının sıfırın altında 30 dereceye kadar düştüğü gecelerde bireysel çadırlarında kalıyor. Kendi çadırında yine kendinin pişirdiği yemeklerle besleniyor. Bu kampı başarı ile tamamlayanlar, bir sonraki kampa katılma hakkı elde edecek" diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 25.01.2013 10:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.