CURLİNG SPORU İLGİ GÖRDÜ

Ağır kış şartlarının hüküm sürdüğü, kar, buz ve soğuk havasıyla Türkiye’nin Sibirya’sı olarak adlandırılan Erzurum’da, 1941 yılında ilk olarak İskoçya’da oynanan curling sporu ilgi gördü.

31 Ocak 2012 Salı 09:20
CURLİNG SPORU İLGİ GÖRDÜ
Geçen yıl düzenlenen 2011 Üniversiteler arası Kış Oyunları’nda (UNIVERSİADE) curling ile tanışan Erzurumlular, bu sporu sürdürebilmek için kulüpler kurdu. Daha 2 yıl öncesine kadar sokaklarda top oynayıp, ip atlayan kız- erkek çocuklar kulüplere dahil olarak sporcu oldu. Kendilerini bu sporda geliştiren çocuklar uluslararası şampiyonalara şimdiden göz dikti.
Erzurum’un Yakutiye ilçesinde bulunan Curling Salonunda günde çift antrenman yapan çocuklar, düzenlenecek müsabakalara hazırlanıyorlar. Erzurum izcilerinden oluşan Ejder ve Nenehatun Curling Kulübüne ise İstanbul’da bulunan ve isminin açıklanmasını istemeyen bir holding tarafından malzeme desteğinde bulunuldu. Diğer spor branşlarına göre malzemesi çok pahalı olan Curling araç ve gereçleri, düzenlenen törenle sporculara dağıtıldı.
Ejder Kulüp Başkanı Zekerya Deniz, “Curling Türkiye’de çok bilinmeyen bir spor. İlk olarak 1941 yılında İskoçya’da başlatılmış. Erzurum’da kar ve buzuyla meşhur olduğu için çocuklarımız buz üzerinde oynanan bu spora hemen uyum sağladı. UNIVERSİADE ile tanıştığımız bu sporun devamını getirmek için kulüpler kurduk.” dedi.
Nenehatun Curling Kulübü Başkanı Özcan Işık’ta, “Curling buzda akıl oyunu. Bir nevi buz satrancı. Erzurum’da kulüpler kuruldu. Çocuklarımız antrenman yaparak müsabakalara hazırlanıyorlar. Bu salonlardan buz sporlarında dünyaca ünlü sporcular çıkaracağımıza biz inanıyoruz. Curling’in malzemeleri oldukça pahalı. Bu kapsamda İstanbul’dan bir holding tarafından Ejder ve Nenehatun Curling Kulübümüze malzeme desteğinde bulunuldu. Bizleri sevindirdiler.” diye konuştu.

Editör

Son Güncelleme: 31.01.2012 09:37
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.