CİRİT CAMİASI 'YİĞİT' BİR EVLADINI KAYBETTİ

Erzurum’da oynanan cirit müsabakasında inanılmaz bir kaza yaşandı. Atların çarpışması sonucu yere düşen kulüp başkanı ve aynı zamanda sporcu kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

admin
admin
14 Mayıs 2016 Cumartesi 13:43
CİRİT CAMİASI 'YİĞİT' BİR EVLADINI KAYBETTİ
Geleneksel Spor Dalları Federasyonu tarafından düzenlenen Erzurum'daki Atlı Cirit lig maçında iki atın çarpışması sonucu kendi atının altında kalan 45 yaşındaki ciritçi Emrullah Yiğit Çakır, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti.
Erzurum'da 30 Nisan günü başlayan İkinci Lig Atlı cirit müsabalarına katılan Ilıca Atlıspor Kulübünün hem başkanı, hem de sporcusu olan Emrullah Yiğit Çakır'ın bindiği at, 8 Mayıs günü cirit sahasında, rakip takımdaki sporcunun atıyla çarpıştı. Bindiği atının altında kalan ve omiriliği parçalanan Çakır, kazanın ardından Atatürk Üniversitesi Tıp Fakültesi Aziziye Araştırma Hastanesine kaldırılarak yoğun bakıma alındı. Yoğun bakımdan çıkamayan evli ve 3 çocuk babası Emrullah Yiğit Çakır, bugün sabah saatlerinde yaşama veda etti.
Cirit tutkunu Emrullah Yiğit Çakır'ın canazesi, Gürcükapı Camisinde kılınan cenaze namazının ardından Kahramanlar Mahallesinde toprağa verilecek. Ilıca Atlıspor Kulübü İkinci Başkanı Necdet Çakır, "Hem kulüp başkanı hem de usta bir ciritçiydi. Ciddi bir kaza atlattı ve kaldırıldığı hastanede tüm çabalara karşın kurtarılamadı. Kuzenim olan ve Özel Halk Otobüslerinde şoförlük yapan Emrullah Yiğit Çakır'ın ölümü cirit camiasını yasa büründürdü" diye konuştu.

Genç kulüp başkanı ve sporcunun elim kaybı, başta cirit camiası olmak üzere sevenlerini yasa boğdu. Emrullah Yiğit Çakır’ın atadan ve dededen cirit sporuna gönül vermiş, temiz yürekli, güzel bir insan ve aynı zamanda iyi bir sporcu olduğunu dile getiren Ciritçiler, “Cirit sporu çok önemli bir değerini kaybetti. Ata sporu cirite yürekten bağlı, güler yüzü ve sempatik kişiliğiyle her sporcunun sevgisini kazanan ve örnek bir kişiliğe sahip iyi bir sporcuydu. Cirit camiası olarak, çok önemli bir değerimizi, iyi bir sporcumuzu ve kulüp başkanımızı kaybettik. Acımız büyük. Tüm cirit camiasının ve Erzurum’un başı sağolsun.” dediler.

Editör

Son Güncelleme: 15.05.2016 12:00
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.