ÇAT’TA KURTULUŞ COŞKUSU

Erzurum'un Çat ilçesinin düşman işgalinden kurtarılışının 95. yıl dönümü düzenlenen törenlerle kutlandı.

09 Mart 2013 Cumartesi 14:38
ÇAT’TA KURTULUŞ COŞKUSU
Soğuk hava koşulları nedeniyle kurtuluş törenleri Yatılı Bölge İlköğretim Okulu Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirildi.

Kurtuluş törenine katılan Çat Kaymakamı Doğan Dinç, Belediye Başkanı Şibli Saydın, Garnizon Komutanı Jandarma Yüzbaşı Feridun Karakaya, Emniyet Amiri Ertan Sipahioğlu, Cumhuriyet Savcısı Tuba Akalın ile daire amirleri ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından Belediye Başkanı Şibli Saydın, Ermenilerin ilçede gerçekleştirdiği katliamı anlattı. Saydın, 1916-1918 yılları arasında Rusların ve Ermeniler'in bölgedeki insanlık dışı uygulamalarına dikkat çekerek, Ermenilerin bölgede büyük bir vahşet yaptığını dile getirdi.

Konuşmaların ardından, işgal ve göç yılları canlandırıldı. Türk askerleri gelerek Çat'ın düşman işgalinden kurtarıldığını sembolize etti.

Daha sonra törenler halk oyunları gösterileri ile sona erdi.

Kurtuluş törenleri dolayısıyla Belediye Başkanlığı ve Garnizon Komutanlığı'nca ilçe adeta gelinler gibi süslendi. Türk bayrakları ile donatılan Çat’ta kurtuluş törenlerine vatandaşların ilgisi de oldukça yoğun oldu.


Editör

Son Güncelleme: 09.03.2013 14:39
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.