BURADA HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR

Erzurum 2'nci Sulh Ceza Mahkemesi’nce görülen dava verilen aranın ardından devam etti.

14 Kasım 2013 Perşembe 18:12
BURADA HERKES TOPU BİRBİRİNE ATIYOR
Erzurum'un Konaklı Kayak Merkezinde geçen yıl antrenman yaparken geçirdiği kazada hayatını kaybeden 17 yaşındaki Milli Kayakçı Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu, 9 kamu görevlisinin yargılandığı davada “Sorumlular bu olayda herkes topu birbirine atıyor. Herkes bana göre kusurludur" dedi. 

Erzurum 2. Sulh Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuksuz yargılanan sanıklar Erzurum Sağlık Müdürü Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi Tesis Amiri Metin Aydoğdu, eski tesis amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü Spor Servisi Şefi Bülent Tilkidögen ve Spor Tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat, milli kayakçının babası Ahmet Metin Nemutlu ve taraf avukatları katıldı.

Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu mahkemede verdiği ifadesinde, "Benim kızım 12 yaşında milli olmuştur. Bugün yaşasaydı 20 yaşındaydı. Burada herkes topu birbirine atıyor. 200 milyon euroluk yatırım yapılıyor Erzurum'a. Maalesef dağda sağlık önlemleri güvenlik önlemleri alınmıyor. ve antrenman sırasında kızım kaza yapıyor. Bence herkesin kusuru var. Bu dağın sahibi kim. Şimdi herkes kenara kaçıyor. Bir baba olarak iki yıldır üzüntüm büyük. Bir Türk vatandaşı olarak üzüntü duyuyorum. Şikayetçiyim. Konaklı Kayak tesisleri yanlış bölgeye inşa edilmiştir. Devletin parası çar çur edilmiştir. Bu dağa sahip çıkılması lazım. Şu anda Aslı Nemutlu'nun ölümüyle birlikte pistlere kilit vuruldu. Konaklı bitti. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile Konaklı kayak turizmi bitirilmiştir" dedi.

Mahkeme heyeti daha sonra sanıkların devlet memuru olması sebebiyle duruşmalarda vareste tutulmasına karar vererek duruşmayı ileri bir tarihe erteledi.

Mahkeme sonrası Adliye önünde gazetecilere açıklamada bulunan Milli kayakçı Aslı Nemutlu'nun babası Ahmet Metin Nemutlu, "Sorumlular topu birbirine atıyor. Kısacası orta oyunu oynanıyor. İnsanlar bir şeyler ortaya çıkmasın diye susuyorlar. Konaklı'da kaza olabileceği ihtimali kimsenin aklına gelmiyor. Peki kızımın kaybını kimden soracağız? Herkes bana göre kusurludur. 12 yaşında milli olan kızım Aslı yaşasaydı 20 yaşında olacaktı. Tek suçlu o zaman benim kızım. Aslı'nın ölümünden sonra Konaklı'nın kapısına kilit vuruldu" diye konuştu.

OLAY

Konaklı Kayak Merkezindeki Alp Disiplini yarışmasına katılmak için İstanbul'dan gelen milli kayakçı Aslı Nemutlu, 12 Ocak 2012 günü antrenman yaparken, tahta kar perdelere çarparak öldü. Aslı Nemutlu'nun ölümü ile ilgili Türkiye Kayak Federasyonu (TKF) Başkanı Özer Ayık, antrenörler Fidan Kırbaç Özbakır, Recep Süleyman Dilik, Kayak İl Temsilcisi Nevzat Bayraktar hakkında 'taksirle ölüme sebep olmak' suçundan Erzurum 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 6 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı. Nemutlu ailesinin itirazı üzerine Türkiye Kayak Federasyonu Genel Sekreteri Ahmet Muhtar Kurt, Konaklı Kayak Merkezi pist sorumlusu Ahmet Demir ile Kayak Merkezinin mekanik işlemlerinden sorumlu Ebubekir Urhan da aynı mahkemede ve aynı suçtan yargılanmaya başladı. 4'üncü Asliye Ceza Mahkemesinde 7 kişi hakkında görülen dava devam ederken, Erzurum Valiliğinin 12 Aralık 2011'de yayınladığı 'Kayak merkezlerinde alınacak önlemler' konulu talimatnameyi uygulamadıkları gerekçesiyle kamu görevlileri hakkında Cumhuriyet Savcılığı soruşturma açtı. İl Sağlık Müdürü Doç. Dr. Serhat Vançelik, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürü Fatih Çintimar, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekimi Dr. Gürsel Bedir, 112 Acil Komuta Merkezi Başhekim Vekili Nihat Bulandere, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Özgür Çelebi, Konaklı Kayak Merkezi'ndeki tesis amiri Metin Aydoğdu, Konaklı Kayak merkezi tesis eski amiri Yakup Çiltaş, Gençlik ve Spor Hizmetleri İl Müdürlüğü spor servis şefi Bülent Tilkidögen ve Spor tesisleri Şube Müdürü Şinasi Polat hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçundan 6 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle ayrı bir dava açıldı.

Editör

Son Güncelleme: 15.11.2013 10:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Şafak ÇOMAKLI 2013-11-14 21:53:29

özel antremanda rahmetli olan çocuğunuz için bir erzurum'u ayağa kaldırdınız, derdiniz çocuğunuza yas tutmak mı yoksa bir şeyler koparmak mı? yoksa nedir açıklayın da siz de rahatlayın bizlerde rahatlayalım...