Bir adam çok adam!

Bir adam çok adam!

admin
admin
18 Haziran 2019 Salı 22:06
Bir adam çok adam!

Vedat REFAYELİ

Kazakistan’da yapılan Cumhurbaşkanlığı seçiminin beni bu kadar ilgilendireceğini bilmezdim.

Hoş seçimin ilgilendirdiği yok elbette ama asıl ilgimi çeken bu seçimde bu ülkeye Türkiye adına Gözlemci sıfatıyla giden Hikmet Eren’in olması. Hikmet Eren, merkezi Ankara’da bulunan ve dış Türkler ve de Türki cumhuriyetler ile ilgili faaliyetleriyle öne çıkan EKO Avrasya Derneği Başkanı.

Daha önce de yazdım. Kendisini adeta Türk dünyasına adamış biri. Toplamda 60’a yakın ülke gezmiş, AGİT Gözlemciliği görevinde de bulunmuş, aktif biri.

Bir süre önce de bu sayfada dış ülkelerde ülkemize sosyal, kültürel ve ekonomik katkıları ile gündeme getirdiğim Erzurumlu bu arkadaşımız, daha önce de bir çok ülkede yapılan seçimlere gözlemci olarak katılmıştı.

Bu defa da Kazakistan’da Tokayev’in seçildiği seçimde gözlemci sıfatıyla görev aldı. Kendi adıma söyleyeyim, gurur duydum. Bir diplomat gibi dış ülkelerde aktif rol ve görev alan, önümüzdeki günlerde yeniden Erzurum’a Ukrayna Ankara Büyükelçisini getirecek olan Hikmet Eren, farkındalık oluşturmaya devam ediyor.

Ve de bir arkadaşı, hemşehrisi olarak bu sivil aktivistimizi ayrıcalıklı bu görevinden ötürü tebriklerimizi sunuyor, başarı dileklerimizi iletiyoruz.. Ben şahsen onun çalışmalarını hep gıptayla ve de dikkatle takip ediyorum.

Boşuna demiyorum. O Erzurum’un az ama çok adamlarından biridir.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.