BEAH, DOĞU’YA HİZMET VERİYOR

Doğu Anadolu Bölgesi’nin gözde sağlık kurumu olan Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (BEAH) 2012 verileri belli oldu.

06 Şubat 2013 Çarşamba 09:10
BEAH, DOĞU’YA HİZMET VERİYOR
2011’de 1 milyon 133 bin hastaya bakan BEAH, 2012’de 1 milyon 364 bin 285 hastaya tedavi hizmeti sundu. 

Erzurum merkezle birlikte Erzincan, Bayburt, Muş, Bingöl, Ardahan, Kars, Iğdır, Ağrı ve Artvin gibi illere hizmet veren Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin (BEAH) 2012 hasta verileri belli oldu. BEAH’ta 2012’de 1 milyon 364 bin 285 hastayı tedavi edildi. BEAH’a geçen yıl 42 bin 370 hasta yattı, 66 bin 939 kişiye cerrahi müdahalede bulunuldu. 50 bin 83 kişi MR, 57 bin 567 kişi Tomografi, 5 bin 440 kişi mamografi, 72 bin 763 kişi ultrasondan, 602 bin 595 kişi mikrobiyoloji 54 bin 687 kişi patoloji biriminden yararlandı.

Kamu Hastaneler Birliği (KHB) Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, BEAH’ın Doğu’nun önemli hastanelerinden biri olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, “Sağlıkta dönüşüm programıyla birlikte hizmet kalitesi ülkemizde çok arttı. İnsan merkezli bir hizmet anlayışına ulaştık. BEAH ülkemizin önemli sağlık kuruluşudur. Geçen yılın verilerine baktığınızda hastanenin bölge için ne denli önemli olduğunu bir kez daha anlamış oluruz” dedi.

KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Erdoğan, Erzurum’un sağlıkta Doğu’nun pilot kenti olduğunu söyledi. Prof. Dr. Erdoğan, KHB’nin önemine de vurgu yaparak, “87 genel sekreter şuan illerde kamuya ait bütün hastanelerin birlikte yönetiminden sorumlu. 87 arkadaşımız sistemin içinden gelen insanlar. Kamu Hastaneleri Birliği’nin iki büyük önceliği vardır. Birincisi daha kaliteli hizmet yapmak, ikincisi de daha verimli hastanecilik yapabilmektir. Yüzde 36’lardan yüzde 76’lara çıkan sağlıkta memnuniyet oranı var ülkemizde. Böyle bir memnuniyetin bu boyutlara çıkması inanılmaz bir başarıdır. Sağlık sektörü gibi hemen karşılanması gereken ihtiyaçların karşılanması sonrası bu kadar ciddi sonuçlar alınması bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor” diye konuştu.

Sağlık sektöründe motivasyonun önemine dikkati çeken Erdoğan, şöyle devam etti:

“Sağlıkta motivasyon şart. Bu konuyla ilgili bir örneği ifade etmek istiyorum. Bir çalışanımız var. Buraya yeni başlamış. Tekerli sandalyede gördüm onu. Yemekhanede görünce yanına gittim. Son derece bakımlı bir çalışanımız. Onunla konuştum. Eskiden hastanenin başhekimi olduğumu söyledim. Bir süre sohbet ettik. 2 hafta sonra dediler ki, santralden bir hanım geldi sizinle görüşmek istiyor diye. İçeriye geldi elinde küçük bir paket. Malatya’dan kayısı getirmiş. Sebebi ise ben halini ve hatırını sorduğum için. İnsanımız bu işte. Sadece nasılsın demeyi ve ilgilenmeyi bekleyen bir anlayış. İşte sağlıkta böyle bir şey. Motivasyon için sadece nasılsın demek yeterli yani”

Sağlık çalışanlarının yorgun ama huzurlu olduğunu ifade eden KHB Genel Sekreteri Prof. Dr. Fazlı Erdoğan, “Sağlık çalışanları yorgun ve huzurludur. Ciddi bir iş yükü ve emek var. Emeğin karşılığı manen de alınıyor. Hekimlerimiz ve sağlık çalışanlarımızın huzuru çok önemlidir.” dedi.

Editör

Son Güncelleme: 06.02.2013 09:11
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.