BAYAN AVUKATLAR, KADIN MAHKUMLARI UNUTMADI

Erzurum Barosu Kadın Hakları Komisyonu Başkanı İlknur Sarcan, yönetim kurulu üyeleri ile birlikte 8 Mart Dünya Kadınlar Günü nedeniyle E Tipi Cezaevi'ndeki tutuklu ve hükümlü kadınları ziyaret etti.

admin
admin
07 Mart 2017 Salı 23:12
BAYAN AVUKATLAR, KADIN MAHKUMLARI UNUTMADI

Her yıl olduğu gibi bu yıl da Cumhuriyet Başsavcılığından alınan izinle Dünya Kadınlar Günü'nde cezaevine giden Başkan İlknur Sarcan ile yönetim kurulu üyeleri kadın mahkumlara sürpriz yaptı. Yanlarında götürdükleri döner, kısır, börek, yaş pasta, tavuk, pilav ve temizlik maddesini kader mahkumlarına veren kadın avukatlar, onlarla sohbet edip güzel bir gün geçirdi. Bir şekilde cezaevine düşmüş ama kimse tarafından aranıp, sorulmayan, ihtiyaçları giderilmeyen, kaderine terk edilen kadınların olduğunu vurgulayan Başkan İlknur Sarcan şöyle konuştu: "Cezaevinde 16 mahkum kadın var. Avukat olmamız nedeniyle sık sık gittiğimiz cezaevine kadın mahkumların nelere ihtiyacı olduğunu iyi biliyoruz. Bizde çoğunu kendi ellerimizle yaptığımız yiyecek ve sabun, şampuan, krem, çamaşır gibi hijyen malzemeler götürdük. Çünkü bunları orada bulamıyorlar. Annesi yüzünden cezaevinde olan bir çocuğumuzu da unutmadık. Ona da boyama kitabından, oyuncağa kadar birçok şey götürdük. Bizleri karşılarında görünce çok mutlu oldular."

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAvukatKader Mahkumu
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.