BARO, VALİDEN YOKSULLAR İÇİN 'HUKUK' YARDIMI İSTEDİ

Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan ve yönetim kurulu üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Vali Ahmet Altıparmak'tan yoksullar için 'hukuk' yardımı istediler.

admin
admin
21 Ocak 2016 Perşembe 19:02
BARO, VALİDEN YOKSULLAR İÇİN 'HUKUK' YARDIMI İSTEDİ
Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan ve yönetim kurulu üyeleri, makamında ziyaret ettikleri Vali Ahmet Altıparmak'tan yoksullar için 'hukuk' yardımı istediler. Başkan Göğebakan, "Dar gelirlilerin haklarını savunabilmemiz için yardımlarınızı bekliyoruz" dedi. 

Baro Başkanı seçildikten sonra yönetim kurulu üyeleri ile birlikte birçok başarıya imza atan Erzurum Baro Başkanı Talat Göğebakan, bu kez Vali Ahmet Altıparmak'tan dar gelirliler için yardım istedi. Uygulamada olan ücretsiz avukatlık siteminde devletin elini sıkması sebebiyle sorunlar yaşandığını belirten Başkan Göğebakan, "Adalet Bakanlığının maddi durumu iyi olmayanlar ayırdığı adli yardım fonu yeterli değil. Bu konuda sizlerin yardımlarını bekliyoruz. Bu şehrin fakir insanlarına nasıl ki gıda, yakacak gibi çeşitli yardımlar yapılıyorsa biz de onlar için 'hukuk' yardımı talebinde bulunuyoruz. Şehrimizde yardıma muhtaç insan sayısı çok fazla. Çoğu boşanma ve nafaka olmak üzere yılda bine yakın kişi CMUK'tan yardım alıyor. Ama devlet tarafından ayrılan bu fon yetersiz kaldığı için bazen elimiz kolumuz bağlı kalıyor" dedi.

Vali Ahmet Altıparmak'ın konuyla ilgili olarak elinden gelen yardımı yapacağını söylediğini açıklayan Baro Başkanı Talat Göğebakan, aynı konu için Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen ve Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü'ne giderek destek talebinde bulunacaklarını söyledi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.