ANNE ÜNİVERSİTESİ PROJESİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ

Atatürk Üniversitesi tarafından hazırlanan Anne Üniversitesi Projesi’nin açılışı yapıldı.

14 Şubat 2015 Cumartesi 08:39
ANNE ÜNİVERSİTESİ PROJESİ’NİN AÇILIŞI GERÇEKLEŞTİ
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Mavi Salon’da gerçekleşen açılışa, Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak, Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak ile eşi Sevim Koçak, öğretim üyeleri ve öğrenci anneler katıldı.
 
Açılış programında ilk konuşan öğrenci anne Kezban Çalıklı oldu. Çalıklı, okumak isteyip ancak çeşitli nedenlerle okuyamamış annelere, bu imkânı sağlayan herkese teşekkür ederek, anneler olarak okul sıralarında oturup bir şeyler öğrenmek istediklerini söyledi.
 
PROGRAM 8 HAFTA SÜRECEK
 
Atatürk Üniversitesi Kadın Sorunları Araştırma ve Uygulama Merkezi Doç. Dr. Ayda Çelebioğlu ise ATAKSAM tarafından yürütülen projenin işleyişi hakkında bilgi verdi. Çelebioğlu; “Programımız toplam 8 hafta devam edecek. Cumartesi günleri sabah başlayıp, öğleden sonra bitireceğiz. Teorik derslerimizin yanı sıra 2 kez üniversite gezimiz olacak. Bazen derslerimize sürpriz konukları da davet edeceğiz. Burada, annelerimizin en şikâyet ettikleri konulardan birisi olan iletişim dersini de vermiş olacağız. Değerler eğitimi, insan hakları, çevre bilincini geliştirme, sağlık bilgisi, çocuk gelişimi ve kişisel bakım ve imaj derslerimiz olacak. Projemiz tamamlandığında daha görkemli bir mezuniyet töreniyle yeniden birlikte olacağız” şeklinde konuştu. 
 
ÜNİVERSİTELER SADECE KAYITLI OLAN ÖĞRENCİLERİ YETİŞTİREN BİR KURUM DEĞİLDİR
 
Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, “üniversitelerin sadece kayıtlı olan öğrencileri yetiştiren bir kurum olmadığını ifade ederek, eğitimde gelinen nokta, örgün öğretimi aşarak hayat boyu eğitime geçmiş durumdadır” dedi. Rektör Koçak; Yapılan çalışmalarda iyi bir anne ve aile sevgisini alan, iyi bir yuvadan büyüyen çocukların istikbalde daha başarılı ve kendine güvenen, bilgilerini ve donanımlarını insanlık lehine kullanan bireyler olarak yetiştiklerini görüyoruz. Onun için eğitim, anne şefkatiyle ve yuvada başlıyor. Anne ve yuva sevgisi almayan dahi çocukların, bu bilgilerini insanların aleyhine kullanma noktasında öne çıktıklarını görüyoruz. Söz konusu proje bu yüzden çok önemli. Çocuğun büyüyüp gelişmesindeki en önemli süreç annelik dönemi, onun ardından ise okul öncesi dönemdir. Belli bir yaşın üzerindeki kişilerin eğitimiyle, ilkokul öncesi yaşta olan çocukların eğitimi birbirinden çok farklıdır. Bu duygularla projenin hayırlı olmasın diliyor, başında beri emek veren arkadaşlarıma da teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.
 
ANNE EĞİTİMİN MİMARIDIR
 
Erzurum Valisi Ahmet Altıparmak’ın eşi Özden Altıparmak ise yaptığı konuşmasında, annelerin toplumun ilk öğretmenleri olduğunu, aile denince akla ilk gelen evin direği annenin, eğitimin de mimarı olduğunu söyledi. Özden Altıparmak; “Annelerimize yapacağımız yatırım, aslında çocuklaramıza yapacağımız yatırımdır. Anne, en önemli sermayemiz olan çocuklarımızın eğitiminde en etkili aktördür. Son yıllarda aile içi iletişimde televizyon, bilgisayar, telefon gibi iletişim araçlarının negatif etkileri gözlemlenmektedir. Aile kurumunda oluşan dejenerasyonu önleme konusunda hepimize önemli görevler düşmektedir. İşte bu noktada anne üniversitesinin önemi ortaya çıkmaktadır. Anne üniversitesi, aile içi iletişimin nasıl olması gerektiğini ve annelik becerilerini artırmayı amaçlayan, annelerimizi sosyal açıdan destekleyen önemli bir projedir. Annelerimizin zamanın şartlarına göre bilgilerini güncellemelerine, özgüvenlerini kazanmalarına ve kendilerini tanımalarına imkân tanıyacaktır” dedi.
Açılış konuşmalarının ardından Sağlık Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Türkan Pasinlioğlu, öğrenci annelere ilk derslerini verdi.

Editör

Son Güncelleme: 14.02.2015 08:41
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.