AFGANLI AİLELER HIDIRELLEZ BAYRAMINI PİKNİKTE KUTLADI

Yaklaşık 2 yıldır Erzurum’da yaşayan 400’e yakın Afganlı aile binlerce yıldır kutlanan Hıdırellez Bayramını piknikte kutladılar.

05 Mayıs 2013 Pazar 14:29
AFGANLI AİLELER HIDIRELLEZ BAYRAMINI PİKNİKTE KUTLADI
Atatürk Üniversitesi ve Erzurum Kalkınma Vakfı (ERVAK) işbirliğiyle kentte ikamet Afganlı ailelere yönelik Kuyular mevkiinde piknik organizasyonu düzenlendi. Erzurum’da zor şartlar altında yaşamlarını sürdüren 400’e yakın Afganlı aile ilk kez piknik yapma imkanı bularak Hıdırellez Bayramını kutladılar.

Afganlılar için Hıdırellezin bugün itibariyle başladığını belirten ERVAK Başkanı Erdal Güzel, “İlimizde yaşayan Afganlılar ilk kez piknik yapma imkanı buldular. Biz ve Atatürk Üniversitesi ortaklaşa böyle bir program düzenlemeyi uygun bulduk. Çocuklarıyla birlikte Afganlı aileler burada güzel bir geçiriyorlar” dedi.

Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sadi Çöğenli de, “Üniversite olarak Afganlı aileleri unutmadık. Onların Hıdırellez Bayramı bugün. Bugün de güzel bir piknikle hoşça vakit geçirmelerine destek olmak istedik” diye konuştu.

Afganlı aileler piknikte hem Hıdırellez Bayramını kutlamayı hem de piknik yapmanın tadını çıkardılar.

Editör

Son Güncelleme: 05.05.2013 14:30
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.