ADAYLARIN ÇOĞUNU ÖNCEDEN TAHMİN ETTİK

Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti.

18 Eylül 2015 Cuma 21:58
ADAYLARIN ÇOĞUNU ÖNCEDEN TAHMİN ETTİK
Siyasi partiler, milletvekili aday listelerini Yüksek Seçim Kurulu'na (YSK) teslim etti. Dolayısıyla "kim, milletvekili listesinde yer alacak ve kaçıncı sırada olacak?" sorusunun cevabı da, bugün akşam saatlerinde karşılığını buldu. Aday adaylığı başvurusunun sona erdiği günden itibaren gelişmeleri yakından takip eden, yapılan değerlendirmelere kulak veren, kulislerde söylenilenleri büyüteci altına alarak "Siyaset kazanı fokur fokur" başlığıyla son değerlendirmesini yapan arkadaşımız Öztürk Akkök'ün sıraladığı isimlerin neredeyse tamamının listelerde yer bulması, doguturk.com ailesinin de göğsünü kabarttı.
 
Bakanlıktan alındıktan sonra, başta çoğu partilisi olmak üzere birçok insanın sırtını döndüğü Sağlık eski Bakanı Prof. Dr. Recep Akdağ'ın "küllerinden doğmaya hazırlandığını" belirten Akkök, Adnan Yılmaz'ın bu kez Ak Parti listesine giremeyeceğini, Zehra Taşkesenlioğlu ile İbrahim Aydemir'in de yerlerini koruyacağını kaleme almıştı.
 
Ak Parti analizinde sadece Mustafa Ilıcalı'yı ıskalayan Akkök, Milliyetçi Hareket Partisi'nden (MHP) Prof. Dr. Kamil Aydın'ın listenin ilk sırası için "banko aday" olduğuna işaret etmiş, çekişmenin daha çok listenin ikinci sırası için yaşanacağını belirtmişti. Bu yere 3 adayın talip olduğunu hatırlatan Akkök, en güçlü isimlerden Ertürk Çimen için, Gümüşhane'nin yolunu göstermiş, bu şekilde partinin etkili isimlerinin önünün açılacağını yazmıştı. Ancak Erzurum konusunda direten Çimen, bir kez daha istediğini almış oldu. 7 Haziran seçimlerinde az bir oy farkıyla milletvekilliğini kaçırtan Çimen'in bu seçimde nasıl bir performans sergileyeceği şimdiden merak konusu oldu.
 
CHP'de de İl eski Başkanı Avukat Tuncer Aktaş'ın siyasete grime hazırlığı içinde olduğunu önceki yazılarında duyuran Akkök'ü, yılların deneyimli ismi yalancı çıkartmadı. CHP'den hayli zaman sonra yeniden milletvekili aday adayı olan Tuncer Aktaş, Genel Başkanı Kemal Kılıçtaroğlu tarafından Erzurum listesinin ilk sırasına konuldu.
 
Gazeteci arkadaşımız Orhan Bozkurt da, tıpkı 7 Haziran seçimlerinde olduğu gibi, 1 Kasım seçimleri için de CHP Erzurum Listesi'nden 3. sıra adayı olarak arenaya sürüldü.



Editör

Son Güncelleme: 18.09.2015 22:09
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.