Gençlik histir, heyecandır, koşmak, yorulmamaktır. Bu nedenle toplumdaki bazı akıllılar sizin bu enerjinize talip olurlar.
Onların derdi sizi yönlendirmek, kendi makam ve mevkileri için kullanmak, inandıkları ideolojilere, ön yargılara, felsefik düşüncelerine ve nihayet partilerine afiş asacak, mitinglerde kendilerini alkışlayacak birer modern köle isterler.
Genç kardeşim bunlar birer tuzak, farkında olmadan hürriyetinizden vaz geçme, iradenizi başkalarının eline teslim etmektir.
68 kuşağı, 78 kuşağı 90 sonrası yetişenler büyük ölçüde bu tuzağa düştüler. Niceleri yok oldu gitti.
Genç kardeşim Allah size akıl verdi. İmkân verdi. İrade verdi. O halde aklını, fikrini, iradeni kiraya vermeden sahip olduğun tüm enerjinle doğruyu, güzeli, erdemi, ahlakı ara bul.
Adaletten, doğruluktan, haktan şaşma. Hakkın olmayan hiçbir şeyi isteme. Bedava bir şeyler vereceklerden uzak dur.
Genç kardeşim. Oku, araştır, öğren, mukayese et. Sorgula. Sorularına cevap ara ve bul.
Genç kardeşim kolaycılığa, bedavacılığa, eteğime yapış cennete götüreceğim diyenlere, benden olursanız kurtulursunuz iddiasında bulunanlara sakın inanma.
Unutma kurtuluş ve saadet çok çalışmakta, doğru yerde bulunmakla ve aleyhinde bile olsa haktan ve adaletten ayrılmamaktadır.
Genç kardeşim sadece Allaha(cc) kul ol. Hz. Muhammed'e(SAS) ümmet ol. Kuran-ı Kerimi oku. Fizik, kimya, biyoloji, tıp, astronomi oku. Düşün . Tefekkür et.
Helal lokma ye. Haramdan uzak dur.
Genç kardeşim önce insan sonra iyi bir Mümin ol.
Aklını, yüreğini, gözünü, kulağını, dilini koru. Haktan ve adaletten ayrılma...!
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.