Birkaç yıl öncesine kadar lüks olarak tabir edilen araç sahibi olmak günümüzde sıradan bir hal aldı. Öyle ki, artık kimse arabasız bir adım bile atmıyor. Sürekli artan akaryakıt ve araç fiyatları bile araç sayısını düşürmek bir yana aksine artmasına neden oluyor. Erzurum’da çoğu evde birkaç araba bulunuyor ve araçların yüzde 72’lik kısmı lüks segment… Dadaşların ilk tercihi sıfır kilometre araçlar olurken, yedi kişiye bir araç düşüyor. Trafik kuralları ise ne siz sorun ne ben söyleyeyim..!

TÜİK (Türkiye İstatistik Kurumu) verilerine göre; bölgenin merkezi Erzurum’da 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde trafiğe kayıtlı araç sayısı 122 bin 993 olurken, otomobil sayısı ise 61 bin 403. Doğu Anadolu bölgesinde de araç sayısı bakımından Erzurum açık ara lider. Malatya, Elazığ ve Van araç sayısında Erzurum’u takip eden iler. Buna karşın maddi hasarlı trafik kazalarında da Erzurum bölgenin lideri. 2021 yılı yedi aylık dönemde Erzurum’da meydana gelen maddi hasarlı trafik kazası sayısı ise bin 175.

Ocak-Temmuz döneminde Erzurum’da meydana gelen trafik kazalarında bin 48 kişi yaralanırken, 11 kişi yaşamını kaybetmiş. 14 il ve 125 ilçenin bulunduğu Doğu Anadolu bölgesinde ise 84 kişi hayatını kaybederken, 8 bin 745 kişi de yaralanmış. TÜİK verilerine göre; Trafik kazaları analizlerinde en çok yandan çarpma görülürken, kazaların yüzde 76’lık kısmının sürücü hatalarından kaynaklı olduğu tespit edilmiş. Yurt genelinde de 8 milyon 417 bin 418 kişiye trafik cezası yazılmış.

Devletin kurumu TÜİK tarafından yapılan araştırmanın sonuçları böyle. Haliyle de kazalar geliyorum diyor. Ne yazık ki, kural ihlalleri her yıl binlerce liralık maddi hasarlara neden olurken, nice canların yok olmasına sebep oluyor. kaldı ki, Trafik kuralları herkes içindir. O halde kulak vermek gerekmez mi?

Unutmamak gerekir ki; Kazalar çiğnenmiş kuralların intikamıdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.