Erzurum'da AK Parti'nin gücünü inkâr edeni mahkemeye verseler yeridir yani! 2004 Yerel Seçimleri'nden bu yana Büyükşehir ve merkez ilçe belediyelerini açık ara kazanan AK Parti, 31 Mart Seçimleri'nde de merkez ve merkez ilçe belediyelerini fazla ter dökmeden aldı götürdü.

İster yerel seçimlerde, ister genel seçimlerde olsun, bir partinin rakibine büyük fark atarak kazanmasının o yer için pek de iyi olmayacağının farkında olmak gerekir.

Başa baş ve dişe diş geçen bir seçimde, kazanan parti bir dahaki seçimlerde de kazanmak için hizmette sınırları zorlaması ve verdiği sözleri tutması gerekir. Çünkü, büyük farkla değil, küçük bir farkla kazandığı son seçimi, bir sonraki seçimde kaybetme ihtimalinin olması kazanan partiyi kamçılayacaktır.

Bu siyasetin gereği ve gerçeğidir.

Yılan hikâyesine dönen İstanbul seçimleri buna güzel bir örnek olur sanıyorum.

Millet İttifakı'nın adayı Sayın İmamoğlu, kıl payı denilecek bir farkla kazanmıştı; bu kıl payı elbet Cumhur İttifakı'nı kıllandırdı ve itiraz üzerine itirazlarla seçim iptal edildi ve de yeniden yapılsın denildi.

Yapılsın tabi!

Bu arada Sayın İmamoğlu, mazbatası elinden alınmadan cüzdanları ilgilendirecek somut iki eyleme imza attı.

Toplu taşımalarda öğrenciye indirimle birlikte, suda da yarı yarıya varan bir indirim gerçekleşti.

Sayın İmamoğlu'nun mazbatası elinden alındıktan sonra İBB'nin meclis toplantısında, önceleri "saçma" diyen AK Partili üyeler bile "evet" diyerek hayata geçirdiler.

Önceleri, "imkânsız ve saçma," denilen uygulama, imkânlı ve doğru bir hale geldi.

Bunun AK Partili üyeler tarafından da kabul edilmesi, AK Partili üyelerin İstanbulluyu düşündüklerinden değil, 23 Haziran'da yenilenecek olan seçimleri düşündükleri içindir, der isek sanırım kimseye hakaret etmiş sayılmayız.

Zaten, bunu anlamak için üstün zekaya da gerek yok!

Şimdi bir şey daha anlamak gerekiyor.

İstanbul'daki su fiyatları ile Erzurum'daki su fiyatları hemen hemen aynı.

Erzurum'da haneler için 1 metreküp su 2.77 Lira, atık su ise 1.39 Lira.

Yani hane başına 1 metreküp kullanım için toplam 4.16 Lira ödenmekte.

Peki İstanbul'da yapılan indirim Erzurum'da da yapılamaz mı?

Bunun için Erzurum'a bir İmamoğlu gerekmez!

Eğer isterse Sayın Mehmet Sekmen bunu yapar!

Neden yapmasın ki!

Eğer Erzurum'da toplu taşımada ve suda indirim yapılmıyorsa, bu kent için birçok şey yapmış olan Sayın Sekmen'in Erzurumluyu sevmediğinden ya da bize gıcık olduğundan değil, yerel seçimlerde açık ara kazanan partisinin alternatifsiz olduğu içindir.

Yine de sormak gerek.

Şu su indirimi Erzurum'da neden olmasın?

..

Dün 19 Mayıs, yani Mustafa Kemal Atatürk'ün kurtuluş ve bağımsızlık fikrinin eyleme dönüşmesi için Anadolu'da attığı ilk adımın yüzüncü yılıydı.

Ülkenin her yerinde kutlandı, anıldı.

Yaptıklarıyla Atatürk devrim ve ilkelerine ters düşenler, sahtekârca ve zorunlu olarak O'nu ve 19 Mayıs'ı anmış gibi göründüler. Her zamanki gibi inanmadıkları şeyleri hiç düşünmeden, yüzleri kızarmadan ve utanmadan söyleyenler oldu.

Atatürk'ün temelini attığı Türkiye Cumhuriyeti'ni bitirmek için ellerinden gelen her şeyi yapanlar, 19 Mayıs'ı bir formaliteymiş gibi geçiştirdiler.

Allah'ın emirlerine karşı gelerek dini siyasi çıkar için kullananlardan, Atatürk için samimi tavırlar beklemek zaten olmaz!

Adamlar dini kullanıyor yahu!

Atatürk'ü kullanmaktan neden utansınlar ki!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.