POLİS’TEN FUHUŞA PARA CEZALI TEDBİR

Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekiplerince fuhuşla mücadele çalışmaları kapsamında fuhuştan yakalanan kadın ve erkeklere bin TL idari paraca cezası uygulanacak.

14 Ağustos 2013 Çarşamba 16:48
POLİS’TEN FUHUŞA PARA CEZALI TEDBİR
Emniyet Müdürlüğü’nce yapılan yazılı açıklamada, kent merkezinde bulunan bazı açık alanlarda özellikle hava karardıktan sonra toplum düzeni, sağlığı ve genel ahlaka aykırı cinsel davranışlarda bulunulduğu, kendini teşhir ederek otostop yolu ile temin ettiği müşterilerle para karşılığında fuhuş yapan kadınlar bulunduğu ve bu durumlardan vatandaşlarımızın rahatsızlık duyulduğu yönünde gelen ihbarlar üzerine Asayiş Şube Müdürlüğü'nce genel ahlaka aykırılık eden şahıslar hakkında yapılan mevcut çalışmalara ağırlık verildiği bildirildi.

Vatandaşların ihbar ve şikayetlerinde öncelikle dile getirilen otostop yoluyla kendilerini teşhir etmek suretiyle müşteri temin eden kadınların yaptıkları bu eylemlerin önüne geçebilmek amacıyla Valilik makamının 24/01/2008 tarih ve 61 sayılı “İlimiz Genelindeki Cadde ve Sokaklarda Fuhuşla Geçimini Sağlayanların, Genel Ahlaka ve Toplumsal Değerlere Aykırı Davranışlar Sergilemelerinin Önlenmesine” ilişkin kararı uyarınca söz konusu bayanlara 5326 sayılı Kabahatler Kanunu'na göre idari yaptırım cezaları kesildiği açıklandı.

Açıklamada ayrıca fuhuş olaylarına karışan ve yazılı olan yasaklara aykırı hareket edenlere, kamu sağlığının ve ahlakının korunması, zührevi hastalıklarının yayılmasının önlenmesi amacıyla ve bu suçla mücadelede caydırıcılığının olması için 1593 sayılı Umumi Hıfzıssıhha Kanunu'na göre, Zührevi Hastalıklar ve Fuhuşla Mücadele Komisyon Başkanlığı'nın almış olduğu kararlar doğrultusunda fuhuş yaptığı tespit edilen bayan şahıslara ve bu bayanlarla cinsel ilişkiye giren erkek şahıslara ayrı ayrı bin TL idari para cezası kesilmeye başlandığı belirtildi.

Emniyet Müdürlüğü'nce yapılan çalışmaların bu doğrultuda sürdürüleceği ifade edilen açıklamada, “Toplum sağlığı, huzuru ve genel ahlak değerlerimiz bakımından yüksek önem arz eden bu duruma vatandaşlarımızın da hassas olması beklenmektedir. Ayrıca cinsel yollarla bulaşan hastalıkların en çok bu şekilde yayıldığı da unutulmamalıdır. Erzurum Emniyet Müdürlüğü olarak fuhuşla mücadelemize artan kararlılıkla devam edilecektir” denildi.

Editör

Son Güncelleme: 14.08.2013 16:49
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.