6 AYDA 47 KADIN FUHUŞA SÜRÜKLENDİ

Erzurum’da polisin yaptığı çalışmalara göre, 2013 yılının ilk 6 ayında yerli ve yabancı olmak üzere toplamda 47 kadına fuhuş yaptırıldığı belirlenerek “Fuhşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temininde Bulunmak” suçundan 29 yere adli ve idari işlem yapıldı, 32 şüpheli yakalanarak adli makamlara sevk edildi.

11 Temmuz 2013 Perşembe 16:42
6 AYDA 47 KADIN FUHUŞA SÜRÜKLENDİ
Konuyla ilgili Erzurum Emniyet Müdürlüğünden şu açıklama yapıldı:

“2013 yılı ilk altı ay içerisinde il merkezinde meydana gelen fuhuş olayları ile ilgili çalışmalar yapılmıştır. Fuhşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temininde Bulunmak ile Hayasızca Hareketler” suçlarının tespiti halinde vakit geçirmeksizin Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığına bilgi verilerek alınan talimatlar doğrultusunda harekete geçen ekiplerimiz yapmış oldukları çalışmalarda; “Fuhşa Teşvik, Aracılık ve Yer Temininde Bulunmak” suçundan 29 adli ve idari işlem yapılmış, yapılan işlemler neticesinde 32 şahıs yakalanarak adli makamlara sevk edilmiştir. 47 yerli ve yabancı uyruklu bayanın kandırılarak ya da çaresizliklerinden yararlanılarak kötü niyetli şahıslar tarafından fuhuş batağına sürüklendiği ve erkek şahıslara para karşılığı pazarlandığı tespit edilmiş, yakalanan yabancı uyruklu bayanlar bulaşıcı hastalık taşıyıp taşımadıklarının tespiti için sağlık kontrolünden geçirilmiştir. Yapılan sağlık kontrollerinin ardından fuhuş batağına sürüklendiği tespit edilen Azeri, Gürcü ve Rus uyruklu 22 bayan sınır dışı edilmek üzere Yabancılar Şube Müdürlüğüne teslim edilmişlerdir. Bu şahısların kullanmış oldukları fuhuş yuvası haline geldiği tespit edilen 13 ikamet ve 2 otel mühürlenmek suretiyle 3 ay süreyle kapatılmıştır. İlimizin çeşitli yerlerinde araç içerisinde hayasızca hareketlerde bulunan 26 kişi hakkında T.C.K.’nın 225. maddesi gereğince Hayasızca Hareketler suçundan işlem yapılmıştır. Ayrıca ilimiz cadde ve sokak kendini teşhir ederek otostop yolu ile temin ettiği müşterilerle para karşılığında fuhuş yapan bayanlar hakkında Valilik Makamının 24/01/2008 tarih ve 61 sayılı “İlimiz Genelindeki Cadde ve Sokaklarda Fuhuşla Geçimini Sağlayanların, Genel Ahlaka ve Toplumsal Değerlere Aykırı Davranışlar Sergilemelerinin Önlenmesine” ilişkin Karar çıkartılmıştır. Valilik Makamının bu kararı uyarınca ilimiz merkezinde yapılan kontrol ve denetimlerde geçimini fuhuşla sağlayan bayanlar hakkında 5326 Sayılı Kabahatler Kanununun 32. maddesi “Emre Aykırı Davranış” gereğince; 2013 yılı ilk altı ay içerisinde (415) işlem yapılmış 75.530.00 TL idari para cezası uygulanarak, usulüne uygun bir şekilde gerekli tebligatlar yapılmıştır.”

Editör

Son Güncelleme: 11.07.2013 16:43
Anahtar Kelimeler:
ErzurumEMNİYETFuhuş
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.