YÜCELİK’TEN “TORBA YASA” UYARISI

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, bir süre önce Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe giren yasanın, oda üyelerine birikmiş aidat borçlarını taksitle ödeme imkanı sunduğunu söyledi.

08 Ekim 2014 Çarşamba 13:15
YÜCELİK’TEN “TORBA YASA” UYARISI
Kamuoyunda, “Torba Yasa" olarak da bilinen, ‘İş Kanunu ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması ile Bazı Alacakların Yeniden Yapılandırılmasına Dair 6552 Sayılı Kanun’la ilgili değerlendirmelerde bulunan ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Yücelik, yasanın iş dünyası açısından önemli fırsatlar sağladığını ifade etti. Bu fırsatlardan birinin de, gecikmiş oda ve borsa aidatlarına getirilen ödeme kolaylığı olduğunu belirten Başkan Yücelik, gecikmiş borcu bulunan bütün oda üyelerinin bu fırsattan yaralanmasını arzu ettiklerini dile getirdi.

Üyelerin birikmiş aidat borçlarını üçer aylık dönemler halinde 8 taksitte ödeyebileceklerini açıklayan Başkan Yücelik, borcunu taksit yerine tek sefer ödemek isteyen üyelerin de yüzde 10 indirim imkanından faydalanacağını kaydederek şunları söyledi; “Üyelerimiz 11 Eylül 2014 tarihine kadar ödenmemiş olan aidat borçlarını, Üretici Fiyatları Endeksi (Yİ-ÜFE) oranları esas alınarak hesaplanacak tutar üzerinden ödemeleri halinde, faiz ve gecikme faizi silinecek. Bu haktan yararlanmak isteyen üyelerimizin, 30 Kasım 2014 tarihine kadar odaya başvuruda bulunması ve ilk taksiti; 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödemesi gerekiyor.”

Yasanın sunduğu fırsatların, ticaret hayatının canlanmasına katkı sağlayacağını vurgulayan Başkan Yücelik ayrıca, birikmiş vergi ve SGK prim borcu olan oda üyelerinin de yasanın getirdiği ödeme kolaylıklarından faydalanması gerektiğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 08.10.2014 13:16
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.