TAYVAN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ETSO’YA ZİYARET

Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng, beraberindeki heyetle birlikte Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası’na (ETSO) ziyarette bulundu.

09 Eylül 2014 Salı 09:34
TAYVAN BÜYÜKELÇİSİ’NDEN ETSO’YA ZİYARET
Eşi Dailei Mar Cheng’in yanı sıra Ticari Ateşe Juanpi Fan, Başkatip Yun Bon Chen ve Uzman Yong Chang’le birlikte ETSO’ya gelen Büyükelçi Taih Siang Cheng, ETSO Meclis Başkanı Saim Özakalın, Yönetim Kurulu Başkan Vekilleri Hasan Akal ve Şevket Demir ile yönetim kurulu üyeleriyle bir süre görüştü. Ziyarette konuşan ETSO Meclis Başkanı Özakalın, ülkeler arası ticari heyetlerin bu tür ziyaretlerinin, gidilen ülkenin kaynak ve potansiyellerin öğrenilmesi, yatırım alanların tespit edilmesi bakımından önemli olduğunu belirterek, yerli ve yabancı yatırımcılar için Erzurum’da cazip yatırım imkanlarını bulunduğunu söyledi. Hızla gelişen dünyada yeni pazar imkanlarının araştırılmasının çok doğal olduğunu ifade eden Meclis Başkanı Özakalın, Türkiye-Tayvan arasındaki ticari ilişkilerin henüz istenilen dengede ve seviye olmadığını söyledi.

Ziyarette daha sonra konuşan Çin Cumhuriyeti Tayvan Büyükelçisi Taih Siang Cheng ise, Erzurum ziyaretlerinin bölgenin potansiyellerini görmek açısından faydalı olduğunun altını çizerek, gördükleri ilgiden büyük memnuniyet duyduklarını söyledi. Konuşmasında Tayvan’ın ekonomik yapısı ve potansiyelleri hakkında da bilgi veren Büyükelçi Cheng, Tayvan’ın küçük bir ada ülkesi olmasına karşılık yaptığı ihracatla dünyada 17. sırada olduğunu, bu durumuyla da Hindistan, Avustralya ve birçok Avrupa ülkesinin önünde olduğunu vurguladı.

Konuşmaların ardından Büyükelçi Cheng, Meclis Başkanı Özakalın’a cam bir şekerlik, Başkan Özakalın da konuk Büyükelçi’ye Oltutaşı tespih hediye etti.

Editör

Son Güncelleme: 09.09.2014 09:35
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.