Dünya’da kayak merkezi açık olan tek yer Erzurum… Dünyanın en iyi dört tren rotasından birisi de Erzurum’dan geçiyor. Yerlisi yabancısı havadan, karadan doğuya koşuyor… Buna karşın en pahalı uçan kent Erzurum, ‘’Takipçisiyiz’’. Şehir hızlı tren istiyor, ‘’Gündemimizde’’ diyor siyasilerimiz..!

Güneye Çat yolu, kuzeye Tortum yolu, doğuya Pasinler yolu ve batıya Ilıca yoluyla açılan, demiryoluyla sadece doğu-batı hattına sahip, ülkemizde Ankara, İstanbul ve İzmir’den sonra havalimanında CAT-3A sistemi olan, dünyanın şehir merkezine en yakın ve ülkemizin en uzun pistli 2. havalimanı da Erzurum’da... Ama bu şehirde hava trafiği çok ama çok sıkıntılı..!

Sadece Erzurum değil, bölge turizminin önündeki en büyük engel, uçuş maliyetlerinin yüksekliği. Kudaka raporuna göre, yurtiçi uçak sefer sayılarının artırılması ve rota çeşitliliği çözüm olarak sunulurken, bölgeden yurtdışına göç etmiş gurbetçilere yönelik haftada bir kere Erzurum merkezli yapılacak uçuşlarla gurbetçi potansiyeli, özel turlarla harekete geçirilebilir deniliyor.

Bölgenin diğer bir ulaşım aracıda ünü sınırları aşan doğu ekspresi. Doğuya uzanan raylardaki yolculuklar dillere destan oluyor, bin bir gece masallarına dönüşüyor. Ankara, Sivas, Erzincan, Erzurum ve Kars rotasında rekorlar kırılırken, bu güzergâha alternatifler sunmak ne yazık ki kimsenin aklına gelmiyor..!

Kuzeydeki Samsun’dan kalkıp, Amasya üzerinden Sivas'a giden treni veya güneydeki Diyarbakır’dan kalkıp, Malatya’dan Sivas’a uzanan treni, hiç değilse haftada bir kere Erzincan, Erzurum üzerinden Kars’a getirmek çok mu zor? Madem doğunun rayları dünyada bir efsane, neden bu hat’tı çeşitlendirmeyiz ki..?

Siyasetçiler..! Seçimlere geri sayım başlamışken, Türkiye yüzyılı start almışken, gözler doğuya çevrilmişken gösterin artık maharetinizi..! Havadan dört bir tarafa rota oluşturup, bir güneyden bir kuzeyden treni doğuya getirin..! Hiç değilse seçmene anlatacağınız bir şeyiniz olur. Gerisini gençler halleder nasıl olsa. Tıpkı Doğu Ekspres’teki gibi…

Unutmayın, aklında fikir olmayan siyasinin dilinde küfür olur..!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.