Kadınlara baklavacılık ve ipek halı dokumacılığı kursu ile destek

Erzurum'da, kadınların sosyalleşmesi ve meslek edinmeleri amacıyla baklava ustacılığı ile ipek halı dokumacılığı kursu başlatıldığı bildirildi.

admin
admin
22 Nisan 2019 Pazartesi 08:42
Kadınlara baklavacılık ve ipek halı dokumacılığı kursu ile destek

İŞKUR Erzurum İl Müdür Vekili Abdulkadir Mutlu, yazılı açıklamasında, İŞKUR ve Yakutiye Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı iş birliğiyle özellikle sosyal yardım alan ŞÖNİM'deki kadınlara yönelik unutulmaya yüz tutmuş mesleklerin canlandırılması ile "Ustalardan Çıraklara Geleneksel Mirasımız Programı" adı altında ipek halı dokumacılığı ve tatlı ustası (baklavacı) kursunun başlatıldığını belirtti.

Kursiyerlerin söz konusu kurslar vasıtasıyla meslek sahibi olacaklarını ifade eden Mutlu, aynı zamanda kursiyerlerin istihdam edilmelerine de olanak sağlanacağını kaydetti.

Mutlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Kadın kursiyerler kendilerini geliştirip ayakları üstünde duran birey olmak istiyor. Bu yüzden İŞKUR'un açacağı kurslar çok önemli. Kursiyerlerimiz farklı mesleklerde de kurs açılmasını istediğini belirttiler. Yakutiye Sosyal Yardımlaşma Ve Dayanışma Vakfı Aile Destek Hizmet Merkezi binasında düzenlenen kurslarımız özel politika kapsamımda kadınlara yönelik olup 20 kursiyer ipek halı dokumacılığı kursu için 1165 saat, tatlı ustası kursu için de 640 saat eğitim alacak."

Mutlu, ipek halı dokuma kursuna katılanlara günlük 40, tatlı ustası için ise 30 lira ücret ödeneceğini ve genel sağlık sigortalarının İŞKUR tarafınca karşılanacağını belirterek, kurs sonrası katılımcılara sertifika verileceğini sözlerine ekledi.

Editör

Son Güncelleme: 22.04.2019 07:24
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.