İRAN HEYETİNDEN ETSO’YA ZİYARET

İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinden Erzurum’a gelen 15 kişilik bir ticaret heyeti, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu ile bir toplantı düzenledi.

13 Ocak 2015 Salı 08:24
İRAN HEYETİNDEN ETSO’YA ZİYARET
İran’ın Batı Azerbaycan eyaletinden Erzurum’a gelen 15 kişilik bir ticaret heyeti, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu ile bir toplantı düzenledi.
ETSO Yönetim Kurulu Salonu’nda düzenlenen toplantıya, Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Meclis Başkan Vekili Fehmi Arslan ve yönetim kurulu üyeleri ile Batı Azerbaycan Eyaleti Maku Fermandarı (Valisi) Şahin Alizadeh, Batı Azerbaycan Valiliği Siyasi ve Seçim İşleri Genel Müdürü Ali Mustefevi, Maku Başsavcısı Muhammed Alipour, Maku Belediye Başkanı Menucehr Ferzi, Maku Valiliği Siyasi İşler Sorumlusu Muhammed Reza Abdullahnejad, Bazergan Belediye Başkanı Yousef Hatemi, Maku Meclis Başkanı Mehdi Ahmedi, Bazergan Gümrükler Başmüdürü Ali Rıza Abbaspour ve İranlı işadamları katıldı.
Toplantıda konuşan ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, İran ile Türkiye’nin tarih boyunca iyi ilişkiler içerisinde olduğunu belirterek, aynı coğrafyada yaşayan iki ülkenin ticari ilişkilerinin daha da gelişmesini arzu ettiklerini ifade etti. Bunun için her iki tarafın da çaba göstermesi gerektiğinin altını çizen Akal, sektörel bazda toplantılar düzenleyerek daha objektif bir bakış açısıyla işbirlikleri yapılması gerektiğini dile getirdi.
Toplantıda daha sonra İran heyetine başkanlık eden Batı Azerbaycan Eyaleti Maku Valisi Şahin Alizadeh bir konuşma yaptı. Vali Alizadeh,  iki ülke ticaretinin artması için iki ülke şehirlerinin birbiriyle daha da yakınlaşması gerektiği belirterek, bu tür ziyaretlerin buna zemin hazırladığının vurguladı. Maku şehrinde bulunan serbest bölgenin, İran’la ticaret yapmak isteyen Türk işadamlarının işlerinin kolaylaştırdığını anlatan Vali Alizadeh, Erzurumlu iş adamlarını da Maku’da görmekten büyük mutluluk duyacaklarının söyledi. Konuk Vali ayrıca Erzurum’dan bir ticaret heyetini Batı Azerbaycan’da ağırlamayı arzu ettiklerini kaydederek, “Birbirimizi daha iyi tanıyınca ticaretimiz de o nispette gelişecektir” diye konuştu.
Toplantının sonunda ETSO Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hasan Akal, Vali Alizadeh’e ziyaretin anısına bir plaket verdi. Konuk heyette Başkan Vekili Akal ve yönetim kurulu üyelerine ülkelerinden getirdikleri çikolataları ikram etti. 

Editör

Son Güncelleme: 13.01.2015 08:58
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.