ETÜ-BİRKONFED işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi (ETÜ) ile Birleştirici İş Dünyası Konfederasyonu (BİRKONFED) Erzurum Şubesi arasında işbirliği protokolü imzalandı. BİRKONFED Erzurum Şubesi’nde düzenlenen imza töreniyle üniversite-sanayi işbirliğini güçlendirebilmek adına çalışmalar yapılacak.

admin
admin
27 Eylül 2019 Cuma 07:03
ETÜ-BİRKONFED işbirliği

Erzurum Teknik Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak ile BİRKONFED Erzurum Şube Başkanı Muhammet Zeki Gözeler’in imza attığı törene, ETÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Birol Soysal, ETÜ Teknoloji Transfer Ofisi Müdürü Doç. Dr. Ahmet Dumlu ile BİRKONFED üyesi genç iş insanları katıldı.

ETÜ Rektörü Prof. Dr. Bülent Çakmak, Erzurum’da biri Atatürk Üniversitesi diğeri de ETÜ’de olmak üzere iki araştırma merkezi olduğunu belirterek, “Ülkemizde son dönemde özellikle savunma sanayii anlamında çok önemli projeler yapılıyor. Erzurum olarak biz de bu projelerin içinde yer almak istiyoruz. Araştırma merkezlerimizdeki akademik çalışmalarımıza, sanayicimizin, üreticilerimizin imkanlarını ve gücünü katmak, ortaya güzel projeler çıkarmak adına ilimizde iş dünyasının temsilcileriyle buluşuyoruz. BİRKONFED de bunlardan birisi. Amacımız; sözünü ettiğimiz savunma sanayi projelerinin belli başlı alt sistemlerini şehrimizdeki sanayicimizin ve üniversitelerimizin tecrübesi ve imkanlarıyla yapabilmek. Bu işbirliğindeki hedefimiz; bilgiyi üretime dönüştürmek, Erzurum’a ve bölgeye katma değer sağlayacak, ülkemizin sanayisine, teknolojisine, ekonomisine faydalı olmaktır” diye konuştu.

BİRKONFED Erzurum Şube Başkanı Gözeler ise, imzalanan protokol kapsamında Erzurum Teknik Üniversitesi ve BİRKONFED yönetiminin üniversite ile sanayi arasında kurulacak işbirliklerinin birlikte ele alması, karşılaşılan sorunların çözümüne yönelik öneriler geliştirilmesi, sanayicilerin yapacağı Ar-Ge ve ürün geliştirme çalışmalarında ve yenilikçi ürün ortaya konulmasında üniversitenin bilgi birikiminden yararlanmasını tesis etmek maksadıyla taraflar arasında iletişimin ve bölge ekonomisini geliştirecek işbirliklerinin sağlanması İçin son derece faydalı olacağına inandığı söyledi.

Editör

Son Güncelleme: 27.09.2019 07:18
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.