ETSO’NUN “ORTAK AKIL PLATFORMU” 22 HAZİRAN’DA

Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) tarafından düzenlenen, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”, İçişleri Bakanı Efkan Ala ile Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker’in katılımıyla, 22 Haziran 2014 Pazar günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek.

19 Haziran 2014 Perşembe 08:44
ETSO’NUN “ORTAK AKIL PLATFORMU” 22 HAZİRAN’DA
Birincisi, 12 Şubat 2010 tarihinde yapılan “Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”nun ikincisinde, aradan geçen 4 yıllık süre zarfında Erzurum’un sorunlarının hangi ölçüde aşıldığı, ilin bugün itibariyle hangi problemlerle karşı karşıya olduğu ve bunların çözüm önerileri masaya yatırılacak. ETSO İş ve Endüstri İlişkileri Birimi’nin koordinesinde, Meclis Başkanı Saim Özakalın başkanlığındaki, ETSO Hazırlık Komitesi tarafından düzenlenen “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”nda, ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, Vali Dr. Ahmet Altıparmak, Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker ile İçişleri Bakanı Efkan Ala birer konuşma yapacak.

Bakanların yanı sıra, Erzurum milletvekilleri, üst düzey bürokratlar, il protokolü, sivil toplum kuruluşları ile üniversitelerin temsilcileri, ETSO meclis üyeleri ve işadamlarının katılacağı programda açış konuşmalarının ardından, “Ticaret”, “Sanayi ve Üretim”, “Tarım ve Hayvancılık”, “Ulaşım ve Dış Ticaret”, “Eğitim”, “Turizm-Tanıtım-Medya”, “Sağlık ve Spor”, “Şehirleşme-Modernleşme-Kentsel Dönüşüm”, “Yatırım-Teşvik-Finansman” ve “İstihdam-İşsizlik-Göç” konularında sunumlar yapılacak.

Çalıştayla ilgili bilgi veren ETSO Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “2023’e Doğru Erzurum’un Gündemi” sloganıyla hazırlanan, “2. Erzurum Çalıştayı ve Ortak Akıl Platformu”nun hazırlıklarının 3 aydan bu yana devam ettiğini belirterek, şimdiye kadar bu kapsamda, 100 paydaş anketi, 126 resmi yazı ile kurumlara çalıştay daveti ve toplam 95 saat süren, 40 toplantı yapıldığını dile getirdi. Başkan Yücelik şunları söyledi;

“22 Haziran 2014 Pazar günü saat 13.30’da gerçekleştirilecek toplantıda, ETSO’nun, ildeki kamu kuruluşları, sivil toplum örgütleri ve üniversitelerin desteğiyle elde ettiği veriler ışığında, şehrimizin problemleri ve bu problemlerinin çözüm önerilerini konuşacağız. Toplantıya katılacak olan sayın Bakanlarımıza ve bürokratlarımıza bu problemleri birebir iletme imkanımız olacak. Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası olarak, hiçbir zaman şehrimizin sıkıntılarına sırtımızı dönmedik. Daima sorumluluğumuzun bilinciyle hareket ederek, sorunlarımıza çözüm aradık. ETSO olarak bundan sonra da Erzurum’un 2023 vizyonunu geliştirmesine ve hedeflerine ulaşmasına destek olacak, şehrimizin kalkınması, gelişip, büyümesi için çaba göstereceğiz”

Editör

Son Güncelleme: 19.06.2014 08:45
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.