Ekmeğe manidar zam!

Erzurum’da neredeyse bir aydır sürüncemede olan ekmek zammı konusu, yeniden gündeme oturdu.

admin
admin
19 Mart 2020 Perşembe 07:04
Ekmeğe manidar zam!

1 Mart itibariyle zamlı tarifeye geçilmesi gerekirken ekmek fiyatlarında herhangi bir artışa gitmeyen fırıncılar, zam kararını yürürlüğe koydular.

Vatandaşın tepkisine neden olan bu tavır, “fırsatçılık” olarak değerlendirilirken, kamuoyu söz konusu zam kararı için yapılan zamanlamanın manidar olduğunu dile getirdiler.

Vatandaşlar, “Millet olarak Korona denilen musibetle mücadele ederken, ekmekte fiyat artışını devreye sokan fırıncılara hayret ediyoruz. Bu nasıl bir akıl tutulmasıdır? Alınan tedbirler kapsamında azalan satışlarının bedelini bizlere mi ödetmeye çalışıyorlar?” diyerek, haklı hiçbir gerekçenin bu durumu izah etmeye yetmeyeceğini ifade ettiler.

Erzurum’da ekmek zammının 1 Mart itibariyle yürürlüğe girmiş olması gerektiğini, ancak fırıncıların nedense bugüne kadar böyle bir artış yapmadığını hatırlatan Erzurum halkı, “Fırıncılar durdu durdu, zam kararını nedense bugün yürürlüğe koydu. Eğer zamlı tarife geçerli olacaktıysa 17 gün boyunca neyi beklediler? Hadi beklediler, fiyat artışını uygulamak için bula bula böyle bir zamanı mı buldular? Yazıklar olsun! Koyun can derdine düşmüş, kasap et derdine düşmüş. Söyleyecek söz bulamıyoruz” dediler.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.