Dadaş bürokrat görevden alındı

Türkiye’nin en büyük bankalarından birisi olan Halkbank’ın Erzurumlu Genel Müdürü Ali Fuat Taşkesenlioğlu, sessiz sedasız görevden alındı.

admin
admin
12 Haziran 2017 Pazartesi 12:43
Dadaş bürokrat görevden alındı
Yaklaşık 3,5 yıldır genel müdürlük görevini başarıyla yürüten ve Erzurum’un yüzakı bürokratlarından birsi olan Taşkesenlioğlu’nun görevden alınması Erzurum7da üşüntüyle karşılandı. Görev yaptığı süre içerisinde Erzurumlu sanayici ve işadamlarının önünün açılması noktasında azami gayret gösteren ve sık sık ziyaretler gerçekleştirerek medyadan uzak bir şekilde yatırımcı ve işadamlarıyla bir araya gelen Taşkesenlioğlu Erzurum esnafının adeta can simidi olmuştu. Görev yaptığı dönemde Erzurum’un Pasinler ve Horasan’a da şubeler kazandıran Taşkesenlioğlu, Atatürk Üniversitesi’nde yapılan vakıf okulunun da öncülüğünü ederek katkıda bulunmuştu. Erzurum’un sosyal, kültürel ve sportif manada kalkınmasına ve gelişmesine çok önemli katkılar sunan Genel Müdür Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun ani bir kararla görevden alınması Erzurum’da büyük üzüntüye yol açtı. AK Parti Erzurum Milletvekili Zehra Taşkesenlioğlu’nun ağabeyisi olan Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun görevden alınması iş dünyasında da şok etkisi yarattı.
Bu arada Halk Bankası genel kurulu Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun yerine Ziraat Katılım Genel Müdürü Osman Arslan’ı getirdi. Erzurumlular, görevden alındığına üzüldükleri Dadaş bürokrat Ali Fuat Taşkesenlioğlu’nun önemli bir göreve getirilmesi noktasında birleştiler.
TAŞKESENLİOĞLI KİMDİR?
1964 yılında Erzurum’da doğdu. Atatürk Üniversitesi, İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, İşletme Bölümünden 1985 yılında mezun oldu. Beykent Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Finans bölümünde Yüksek Lisansını tamamladıktan sonra halen aynı üniversitede İşletme Yönetimi Ana Bilim dalında doktora eğitimine devam etmektedir. İş hayatına 1988 yılında Yenidoğan Yayın Dağıtım Şirketi’nde başladı. 1988-1996 yılları arasında Faisal Finans Kurumu A.Ş.’de Baş Uzman, 1996 yılı Ekim ayında göreve başladığı Asya Katılım Bankası A.Ş.’de sırasıyla, Proje Pazarlama Müdür Yardımcılığı, Merter ve Sultanhamam Şube Müdürlüğü, Genel Müdürlük Kredi Tahsis Birim Müdürlüğü ile Kredi Tahsis Genel Müdür Yardımcılığı görevlerinde bulundu. 30.03.2012 tarihinde T. Vakıflar Bankası T.A.O. Yönetim Kurulu üyeliğine seçilen Taşkesenlioğlu, T. Vakıflar Bankası T.A.O. Denetim ve Kredi Komitesi Yedek üyeliği, 20.04.2012- 07.02.2014 tarihleri arasında Vakıf Portföy Yönetimi A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı, Vakıf Finans Factoring Hizmetleri A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili ve Vakıf Menkul Kıymetler Yatırım Ortaklığı A.Ş. Yönetim Kurulu Başkan Vekili görevlerini yürüttü. Taşekesenlioğlu, 2014 Şubat ayından beri Halkbank Yönetim Kurulu Üyesi ve Genel Müdürü olarak görev yapıyordu.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.