ÇİFTÇİDEN İTHAL OT TEPKİSİ

Erzurumlu çiftçiler, aldıkları ithal otun siyahlaşmış, ıslak ve iç kısımlarının ise çürümüş olduğunu söyleyerek tepki gösterdi.

14 Ocak 2013 Pazartesi 10:54
ÇİFTÇİDEN İTHAL OT TEPKİSİ
Şenkaya’da ağır kış şartları nedeniyle otun ve samanın tonunun bin 200 TL’ye çıkmasıyla çiftçiler Erzurum Damızlık Birliği'nden ithal ot almak için Şenkaya Şubesi'ne müracaat etti. İthal ot almak için 2,5 ay önce tonu 490 TL'den paralarını yatırdıklarını ancak ithal otun geç geldiğini savunan çiftçiler, gelen otun da siyahlaşmış, ıslak ve iç kısımlarının ise çürümüş olduğunu söyledi.

Çiftçi Ziyettin Güven, “Bunu mal yemez, adam yazın yarısında kredi çekmiş, kendisinin cebinde sigara parası veya evine bir kilogram şeker alacak durumu kalmamış. Parasını bu ota vermiştir” dedi.

Çiftçi Burçay İlgün de, “Bize verdikleri numune bu değil. Bize gösterdikleri numune ile bunun arasında dağlar kadar fark var. Bizi resmen dolandırdılar. Bu bölgenin insanı ezilmiş, bitmiş, çiftçi diye bir şey kalmamış. Malın yarısını bunu almak için verdik kalan hayvanları da bunu yedirip öldüreceğiz. Hayvanlarımız aç susuz bu otu yedirmekten başka çaremiz yok” dedi.

Çiftçi Temel Özdemir ise, “Sekiz ton ithal ot almak için 4 bin TL yatırdım. Ancak ot 2,5 ay sonra geldi. Şu an benden ton başına 160 TL fark istiyorlar. Üstelik gelen ot çürük ve ıslak bunu da hayvanlarımıza yediremeyiz. Şu an mağduruz” dedi.

Çiftçiler, mağduriyetinin giderilmesi için yetkililerden yardım beklediklerini söyledi. Ayrıca parasını yatırıp da halen otunu ve samanını teslim alamayan çiftçilerin bulunduğu öğrenildi.

Editör

Son Güncelleme: 14.01.2013 11:01
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
hasan kerim 2013-01-14 15:11:47

herkes ot ıcın bırseyler soyluyo ot veya samanlar o kadar kötü ise neden bu kadar talep var ve halen daha bu otları talep edenler oluyo haberleri doğru yayınlamak gerek 1 kişiye mal edilmememli