BANKALAR ALTIN SATMAYACAK

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) tarafından hazırlanan tasarı ile bankaların altın ve ziynet satma girişimi rafa kalktı.

21 Ocak 2013 Pazartesi 10:19
BANKALAR ALTIN SATMAYACAK
Türkiye Bankalar Birliği ile bir toplantı yaptıklarını belirten Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, bankaların darphanenin basmış olduğu ürünleri satmayacağını müjdeledi. 

Türkiye Bankalar Birliği, bankaların altın satmasına karşı olduklarını her fırsatta dile getiren ve aralarında Erzurum Kuyumcular Odası’nın da bulunduğu 12 Oda Başkanıyla uzlaşı arayışına girdi.

Geçtiğimiz günlerde İstanbul Akmerkez’de Türkiye Bankalar Birliği Genel Sekreterliği’nin ev sahipliğinde bir toplantı düzenlendi.

Toplantıya Türkiye Ekonomi Bankası, Akbank, Denizbank, Garanti Bankası, Halkbank, Şekerbank, Vakıflar, İş Bankası ve Ziraat Bankası’nın üst düzey temsilcileri ile Türkiye Kuyumcular Birliği adına İstanbul Kuyumcular Odası Başkanı Alattin Kameroğlu, aynı zamanda Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (ESOB) Başkanı da olan Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, Ankara, İzmir, Diyarbakır, Adana, Bursa, Kahramanmaraş, Gaziantep, Antalya ve Kayseri oda başkanları katıldı.


DARPHANE ÜRÜNLERİNİ SATMAYACAKLAR

Yaklaşık 3 saat süren toplantının çok olumlu geçtiğini söyleyen Erzurum Kuyumcular Odası Başkanı Rasim Fırat, bankaların külçe altın satışına devam edeceklerini ancak darphanenin basmış olduğu çeyrek, yarım, tam ve lira gibi ürünleri satmayacaklarını vurguladı. Toplantıda alınan kararların kuyumcu esnafını sevindirdiğini belirten Başkan Fırat, “Olumlu sonuçlar aldığımız toplantıda bankaların üst düzey temsilcileri, altın satışı için alt yapılarının mümkün olmadığını ve şu aşamada düşünmediklerini söylediler. Bizim de zaten talebimiz buydu. Darphanenin basmış olduğu lira diye tabir ettiğimiz ürünleri bankalar satmayacak” dedi.

Başkan Fırat toplantıda ayrıca televizyonlarda yayınlanan banka reklamlarının da gündeme geldiğini, esnafı rencide eden türden reklamların artık yayınlanmayacağı yönünde banka temsilcilerinden söz aldıklarını kaydetti.

Editör

Son Güncelleme: 21.01.2013 10:22
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.