AŞKALE ÇİMENTO 9 YILDA 310 BASAMAK YÜKSELDİ

İSO’nun “Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu” araştırmasına göre Aşkale Çimento; 9 Yılda 310 basamak yükseldi. Bir önceki yıla göre 18 basamak yukarı çıkarak 168’inci oldu. Çimento sektöründe 4’üncülük koltuğuna oturdu.

23 Temmuz 2013 Salı 13:25
AŞKALE ÇİMENTO 9 YILDA 310 BASAMAK YÜKSELDİ
İstanbul Sanayi Odası'nın 45 yıldan bu yana her yıl yaptığı "Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu" araştırmasının sonuçları açıklandı. Türkiye’deki tüm sanayi kuruluşu esas alınarak hazırlanan ve şirketlerin rakamsal büyüklüklerini ortaya koyan bu araştırmada Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgeleri’nde az sayıda isim bulunuyor. Türkiye'nin 500 Büyük Sanayi Kuruluşu listesine 2004 yılında 478’inci sırada giren Aşkale Çimento’nun 2012 rakamlarına göre 168’inci sıraya kadar yükseldi. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “9 yılda 310 basamak yükselmiş olmamız asla tesadüf değildir. Son açıklanan rakamlara göre; Aşkale Çimento Grubu, çimento sektöründe en büyük dördüncü şirket oldu. Emeği geçen ve şirketimizin bu günlere gelmesinden katkısı olan herkesle bu başarıyı paylaşıyoruz. ” dedi.

“HEDEFİMİZ EN BÜYÜK 100 ŞİRKET”

İlk yola çıktıklarında ortaya koydukları büyüme hedeflerinin bir çok kesim tarafından hayal olarak değerlendirildiğini söyleyen Başkan Yücelik, “Hedefimiz Türkiye’nin en büyük 100 sanayi kuruluşu arasında olmaktı. Şimdi bu hedefe her yıl bir adım daha yaklaşıyoruz. Elbette bu kolay olmadı. Bizler en başta kollektif ruhun ve birlikte olmanın güzelliğini yaşıyoruz. Şirket ve tesislerimizde; sosyal, çevresel, yönetim anlayışı ve çalışma kültürünü dünyanın kabul ettiği standartlara getirmeye çalışıyoruz. ” dedi.

“KALKINMA GAYRETLERİNE KATKI YAPMAK”

Türkiye’nin mutlak şekilde kendi hammadde ve yeraltı kaynaklarını daha fazla harekete geçirmesi gerektiğini savunduklarını ifade eden Yücelik, “Dolayısıyla; hükümetin bu paralelde 2023 için ortaya koyduğu hedefleri önemsiyoruz. Bölgede yatırımlarımız hızla sürüyor. Ülkemizin ve bölgenin kalkınma gayretlerine katkımız sürecektir. Erzurum, Aşkale, Van, Trabzon, Gümüşhane, Erzincan, Ağrı, Beşikdüzü, Tirebolu ve Rize’deki tesislerimizle bunu gerçekleştirmeye çalışıyoruz. ” diye konuştu.

“SEKTÖRÜNDE ÖNCÜ ŞİRKET OLDUK”

Sahip oldukları misyon, vizyon ve değerleri aradan geçen zaman içinde güçlü bir zemine oturduklarını hatırlatan Aşkale Çimento Başkanı Lütfü Yücelik, “ Ticari alanda da önemsenen ve bir o kadar etkili konuma sahibiz. Türkiye çimento sektöründe bir çok manada öncü konumda olmamız, yaptığımız mücadelenin bir yansımasıdır. Elbette gerçekleştirdiğimiz her işte ve attığımız her adımda sorumluluklarımızın farkında hareket ediyoruz. Bizim sorumluluğumuz; geleceğimiz, insanımız, çevremiz ve ilkelerimizle bir bütündür. Bunları asla unutmuyor ve birbirinden ayırt etmiyoruz.” şeklinde konuştu.


Editör

Son Güncelleme: 23.07.2013 13:27
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
mustafa tamer 2013-07-23 17:28:12

( ERÇİMSAN’ın Kuruluşunda Unutulan Gerçekler)

Daha önceki yazılarımda’’ Projeden Beklenen Faydalar’’a değinmiştim. Aradan uzun süre geçmesine rağmen bu yazılarıma ara vermiştim. Bu zaman zarfında; ‘’Yerel Yönetimlerde İnsan Kaynakları’’ ve ‘’Yerel Yönetimlerde İmar’’ isimli iki adet kitabımın yazılması ve basılması nedeniyle son derece meşgul olduğum için yazma imkanı bulamamıştım. Bundan sonra ise imkan ölçüsünde yazılarıma kaldığım yerden devem edeceğim.Daha önceki yazımızın sonunda’’Gelecek yazımızda Erzurum’da ERÇİMSAN Şirketi’nin kamuoyunca pek bilinmeyen gerçek kuruluş hikayesi dile getirilecektir.denilmiş idi. Bugünkü yazımızda ‘’ ERÇİMSAN’ın Kuruluşunda Unutulan Gerçekler’’ konusuna değineceğim
Bilindiği gibi; bugün 862 ortağı bulunan ERÇİMSAN HOLDİNG ANONİM ŞİRKETİ 05.08.1992 tarihinde bazı şahısların ve kuruluşların bir araya gelmesi sonucunda ERZURUM’da kurulmuştur. ERÇİMSAN’ın ilk işi T.C. Başbakanlık Koordinasyon Kurulu’nun 30.07.199