ŞOV DEĞİL, SINAV

Erzurum Atatürk Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksek Okulu (BESYO) öğrencileri Ritim Eğitim ve Dans dersi final sınavını renkli bir şova dönüştürerek hem eğlendiler hem de teorik sınavlarını gerçekleştirdiler.

23 Ocak 2012 Pazartesi 14:33
ŞOV DEĞİL, SINAV
Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi Gösteri Salonunda yapılan sınavda 36 grubun sahne aldığı bir organizasyon düzenlendi. Öğrencilerin ve ailelerin de iştirak ettiği sınav gösterisinde sahne alan öğrenciler birbirinden faklı ve dikkat çekici kostümlerinin yanı sıra oluşturdukları ilginç dans koreografileri ile de izleyicilerin ve jüri üyesi hocalarının beğenisini kazandılar. Kimi grupların teatral gösteriler eşliğinde sundukları koreografiler salonda gülüşmelere neden olurken, öğrenciler de sınav döneminin stresini atma fırsatı buldular.
Urupların sergiledikleri performanslardan memnun olduğunu dile getiren BESYO Rekreasyon Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Zinnur Gerek yaptığı konuşmada ritim eğitim ve dans dersi sınavının teorik bölümünün hem verimli hem de eğlenceli kısmını daha geniş bir kitleyle paylaşmanın mutluluğunu yaşadığını ifade ederek; “Bu düşüncemizi dile getirdiğimizde birçok öğrencimiz ilk başlarda ‘Yahu bu hoca bizden ne istiyor böyle, böyle bir sınav olur mu hiç? gibi sözlerle şaşkınlıklarını dile getirmiş, şaşkınlıklarını göstermiştiler. Ama çalışmalar ilerleyince ve sahne alacağımız günün tarihi yaklaştıkça bu şaşkınlık yerini büyük bir heyecan ve mutluluğa dönüştü. İstedik ki dersimizin teorik kısmının puanını hem arkadaşları, hem ailelerimiz, hem de bölümümüzün diğer öğretim elemanı arkadaşlarımızla birlikte verelim. Ve bugün sahne alan bütün gruplar eminim ki teorik sınavdan yüksek puanlarla geçtiler. Her bir öğrencimiz ayrı bir emek sergiledi. Hepsini gönülden kutluyorum.” dedi.
Öğrenciler de böylesine değişik bir sınav uygulamasının ilk başlarda şaşkınlık ve endişe yarattığını, ancak daha sonra şov niteliğinde eğlenceli bir havaya bürünen sınavın hem moral kazandırdığını hem de dersi sevdirdiğini ifade ederek kendilerini izlemeye gelenlere teşekkür ettiler.

Editör

Son Güncelleme: 23.01.2012 14:35
Anahtar Kelimeler:
ŞOV DEĞİLSINAV
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.