Öğretmenlerime selam olsun!

Öğretmenlik, kutsal meslek! Önemi açısından hiçbir meslekle kıyaslanamayacak meslek!

Can taşıyan, can tamir eden, can için çok büyük fedakârlıklarda bulunan doktorlarımızı da öğretmen kategorisinde görürüm. Çünkü öyledirler. Onlar da işleri yanında öğreticilerdir. Hem öğrencilerine hem ziyarette bulunanlara hem hastalarına hem sağlara mütemadiyen öğretirler!

Öğretmenlere selam olsun!

Öğretmenlik bir meslekten çok daha fazlasını gerektirir. Öğretmenlik, bilgi, bilgi yenileme, yeni düşüncelere açık olma, gökkuşağındaki bütün renkleri kucaklama ve bütün siyasi görüşlerin üzerinde, olgunluk zirvesinde yarışan, insan sevgisi, kültürü, özelinde rol model, hareketlerinde olgunluğun izlerini taşıyan, sevginin nirvanasına ulaşmış, adalet hayatının mihengi olan öğretmen!

Ne mutlu böyle öğretmenlerin öğrencilerine ki ne kadar şanslı olduklarını yıllar sonra anlayacaklardır!

Bilgi arayışları süreklidir, öğretmede yeni teknikler öğrenirler. Kim; öğretmenler!

Ve öğretmenler, devletin güçlü olması, devletin diğer devletler içerisinde konfor seviyelerinin yüksek olması, emperyalist ülkelerin ve hedeflerinin ne olduğu gibi fikirleri öğrencilerine belletirler.

Ve öğretmenler öğrencilerine okumayı, okuma alışkanlığını ve düşünmeyi ve kıyaslamayı öğretirler.

Öğretmenimsi olanlar vardır; biraz öğretmen! Okumaz, araştırmayı sevmez, kütüphanenin yolunu bilmez! Elinde kitap göremezsiniz. Özeli rol model olmadan uzak! Bakış açıları, konuşmaları, tavrı, iletişim bilgi ve davranışları, muhataplarına hitap şekilleri, kendi meramını bile anlatmadan uzak durumları ile rol model olamayanlar öğretmenimsi grubunda olanlardır.

Öğretmencilik vardır; biraz oyun gibi! Dersimi verir çıkarım, alan alır, almayana gazoz(!) Olmaz hocam! Not vermek, değerlendirmek ise silahım! Veya özel okullarda zaruretten adaleti katlederek en üstten not vererek öğrencinin ortalamasını yüksek tutma rezaleti!

Öğretmenin bu kadar öğretmen açığı varken iş arayanı bu ülkeye yakışmayan bir durum!

Özel okulların öğretmenlere on ay asgari ücret veya asgari ücret altında başka adlar altında bir miktar para verebilme cesaretleri öğretmenliğe hakarettir! Öğretmeni asgari ücretle çalıştırarak öğrencisine fayda sağlamasını beklemek kupkuru otlara su vermek kadar saçma!

Öğretmen kitap okuyacak; bu net! Öğretmen tiyatro başta olmak üzere sanat etkinliklerini takip edecek; bu da net!

Öğretmen en iyi yerde, en iyi kafede, lokantada, lobide oturacak, kılık kıyafeti model olacak şekilde bakımlı ve elinde kitapla rol model olacak; bu daha da net!

Bütün bunlar için bütçe gerekir! Bu bütçeyi sağlayacak olan devlettir!

Öğretmenlik hakkındaki bilgilerimizi geliştirmedikten, öğretmenlerimize gereken saygıyı ve sevgiyi göstermedikten ve öğretmenlerimize gerekli maddi imkânları devlet sağlamadıktan sonra öğrenim, öğretmen haftalarının, süslü konuşmaların, sahte alkışların, verilen sözlerin ne değeri olabilir ki?

Başöğretmenimiz Atatürk’e ve öğretmenliği öğretmen olarak yapanlara selam olsun!

İki kitap önerisi:

Beyaz Zambaklar Ülkesinde ve İdeal Öğretmen / Grigory Petrov.

(Bu iki kitabı okumayan öğretmenimiz var mıdır?), gerçekten merak ediyorum!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.