"Afet" dersini AFAD'da işlediler

Erzurum'da 5. sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersindeki "Afetler" konusunu, Erzurum AFAD İl Müdürlüğünde öğrendi

admin
admin
21 Aralık 2017 Perşembe 12:38
"Afet" dersini AFAD'da işlediler

Erzurum'da 5. sınıf öğrencileri sosyal bilgiler dersindeki "Afetler" konusunu, Erzurum AFAD İl Müdürlüğünde işledi.

Kentin Aziziye ilçesine bağlı 19 Mayıs Ortaokulu 5. sınıf öğrencileri, öğretmenleri eşliğinde sosyal bilgiler dersindeki "Afetler" konusunu yerinde öğrenmek için Erzurum AFAD İl Müdürlüğüne gitti.

AFAD Eğitim Salonu'nda öğrencilere bilgi veren AFAD eğitmenleri, öğrencilere slayt eşliğinde sunum yaptı. Anlatılanları heyecanla dinleyen çocuklar, merak ettikleri konularda sorular yöneltti. Eğitim sonunda, AFAD'ı gezme fırsatı da bulan öğrenciler, arama ve kurtarma köpekleri Arya ve Una’ya büyük ilgi gösterdi.

"ERZURUM AFAD, 40 BİN 832 KİŞİYE EĞİTİM VERDİ"

Erzurum AFAD İl Müdürü Selahattin Karslı, yazılı açıklamasında Erzurum AFAD'ın 2017 yılında toplam 40 bin 832 kişiye eğitim verdiğini bildirdi.

Ülkede ve bölgede deprem yoğunluğu düşünüldüğünde deprem öncesi ve sırasında yapılacak çalışmalarla alınacak tedbirlerin önemine dikkati çeken Karslı, şunları kaydetti:

"Erzurum'da ilk ve orta dereceli 52 okulda 36 bin 670 öğrenci ve bin 268 öğretmen olmak üzere toplam 37 bin 938 kişiye temel afet bilinci, deprem, doğal afetler ve bina tahliye eğitimleri verilirken eğitmenler tarafından eğitimler sonunda tatbikatlar yaptırıldı. Yine 50 kamu kurum ve kuruluşu ile özel sektör kuruluşlarında toplam 2 bin 894 kişiye temel afet bilinci, çığda arama kurtarma, yangın ve kimyasal, biyolojik, radyoaktif, nükleer eğitimleri verildi."

Karslı, geçen yıllara oranla eğitim sayısının yükseldiğini belirterek, amaçlarının birkaç basit teknik ile tüm çocuklara deprem anı ve sonrasında hayatta kalabilmeyi öğretmek olduğunu aktardı.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumAFADAfet
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.