Sekmen ile Uçar arasında onca zaman geçti, şu an için sorun görünmüyor...

Kurulduğu günden buyana Büyükşehir ile Yakutiye Belediye Başkanları arası hep sorunluydu.

Şu veya bu şekilde her iki belediyenin başkanının arası mutlaka finalde ‘limoni’ olurdu, birbirlerine kesinlikle zıtlatmış şekilde fotoğraf verirdiler.

Hatırlatacak olursak Ersan Gemalmaz Büyükşehir Başkanı iken Yakutiye’nin başkanı Muhyettin Aksak ile, Mahmut Uykusuz Büyükşehir Başkanı iken Yakutiye’nin Başkanı Ebubekir Üstün Gülakar ile Büyükşehir Belediye Başkanı iken Ahmet Küçükler’in Yakutiye’nin başkanları Fahrettin Atınç-Ali Korkut ile, Mehmet Sekmen Büyükşehir Belediye Başkanı iken Ali Korkut ile arası iyi değildi.

Bilhassa basında ve kamuoyunda sürekli kavgaları ile anılan isimler olmuşlardı.

Tabii ki bu yüzden de hizmette aksamalar oluyor, yansımalarından doğal olarak hem partileri hem de vatandaş zarar görüyordu.

Üstelik bu kırgınlık, küskünlük ve ayrılıklar daha üçüncü aya filan girmeden başlıyordu.

Kim haklıydı, kim haksızdı konularına girmiyorum.

Buna gerek de yok.

Asıl anlatmak istediğim, aradan geçen bunca süreye rağmen bugün Büyükşehir ile Yakutiye Belediye Başkanının arası iyi olduğu.

Sekmen ile Yakutiye Belediye Başkanı Dr.Mahmut Uçar arasında sorun olmadığı gibi eskilere nazire yaparcasına ağabey-küçük kardeş tadında bir samimiyet de var.

***

Öyle ki, alt birimlerce zaman zaman da olsa yetki anlaşmazlıklarına düşülmesine rağmen Dr. Mahmut Uçar, Mehmet Sekmen’e ‘ağabey’ diyor, ona sevgisini ve bağlılığını her fırsatta dile getiriyor.

Geçtiğimiz günlerde kurmay heyetiyle Büyükşehir Belediye Başkanı Sekmen’i ziyaret eden Dr.Uçar, bu ziyareti sosyal medyasından paylaşırken ‘ağabey’ ifadesini özellikle kullandı.

Zaman zaman özel sohbetlerde de Dr.Uçar’ın Mehmet Sekmen için ‘’Mehmet ağabey’’ demesi dikkatlerden kaçmıyor.

‘’Duvara çöp sokmak lazım. Allah dostluklarını bozmasın, nazar değmesin’’ diyor ve o ziyaret sonrasında Uçar’ın paylaşımı ile sizi başbaşa bırakıyorum.

‘’Belediyemiz yöneticileri ile birlikte Erzurum Büyükşehir Belediyesi Başkanımız sayın Mehmet Sekmen ağabeyimizi ziyaret ederek ilçemizde yapılan ve yapılacak olan çalışmalarımızı değerlendirdik. Belediyecilikte tecrübe ve çalışkanlığı ile marka olmuş Başkanımıza Yakutiye’mize kazandırmış olduğu güzel eserler ve devasa yatırımlar için teşekkürlerimizi ilettik’’.

--

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Yanlış hayat doğru yaşanmaz! (Adorno)

DUVARIN DİLİ : Seni şifrem yapacaktım ama karakter yetersiz diyor!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.