Böyle giderse herkes COVİD19!

Kimse farkında değil ama tehlike bağıra bağıra geliyor...

Dünyada etkisini sürdüren Covid-19 salgınına karşı ülkeler imkanları ölçüsünde mücadele etmektedir. Türkiye’yi martın ikinci yarısından itibaren etkilemeye başlayan salgını kontrol altına alabilmek için çeşitli ve sıkı tedbirler uygulandı.

Alınan tedbirleri, virüsün yayılmasını önemli oranda kontrol altına alınmıştı

Derken bir takım şeyler serbest bırakıldı ve yasaklar kontrollü olarak serbest bırakıldı?

Düğünler, Cenazeler, Ev gezmeleri, yeniden başlayan hanım günleri, hiç takılmayan veya kollara veya Çeneye takılan maskeler, bir işe yaramayan ya da kullanılmayan dezenfektanlar, hiçe sayılan sosyal mesafe kuralları, şehir dışından kırsala gelen Enfekte kişiler, pozitif olduğu halde evinde oturup iyileşmeyi beklemeyen ve çarşı pazarda toplu gezenler insanlar, derken virüste inanılmaz bir artış sağlandı.

Baktığımızda çevremizde eşimiz dostumuz arkadaşlarımızın birçoğu ailesinde virüse yakalanmış durumda.

Bu durum sadece Erzurum için değil Türkiye genelinde virüs gittikçe tırmanışa geçti ki bu hala birinci dalga!

İkinci dalgayı düşünemiyorum bile...

Kahvehanelerde sigara yasak olmasına rağmen bu salgın döneminde daha çok kapalı alanda içiliyor, bir masanın etrafında guruplar halinde oturup çay içenler iş merkezlerini dolduran gençler düğünlerde halay çeken insanlar virüsle anlaşma yapmışa benziyorlar hiçbir denetim yok derken kontrol tabi ki birazcıktı insanların kendi içinde olacak.

Devlet her insanın başına memur verecek hali yok ya

Burnumuzu her şeye sokuyoruz da bir tek maskeye sokmadık nedense

Herkes kolunda maske ile geziyor, sormak istiyorum sağ kol mu yoksa sol kol mu daha koruyucu oluyor, yoksa çene altındaki maske mi?

Sağlık çalışanları gerçekten çok zor dorumda 7 / 24 saat görev başındalar birde kendimizi onların yerine koymak lazım, siz sağlık çalışanı olsaydınız insanımızın vurdumduymazlığı ve umursamazlığı karşısında ne yapardınız?

Erzurum da insanlar virüsün yayılmasında en büyük pay bayramlar ya da şampiyonluk kutlamalarına getiriyor, lakin bu kutlamalara ve bayramlaşmaya giden bizleriz devlet zorla mı gidin dedi. İlla da yasak mı gelmesi lazım ki gitmeyelim kendi sağlığımızı öncelikle kendimiz düşünmemiz lazım değil mi, ?

Devlet olarak ta Pandeminin yoğun olduğu dönemde yapmamız gerekenleri başta yaptık. Şimdi serbest bıraktık.

Oysaki asıl şimdi lazım kısıtlama belirli veya kısmen kısıtlamalar olmazda insanlarımız bu hususta çok ama çok duyarsız,

Her kes yazıyor kısıtlama veya radikal tedbirler alınması lazım diye ama zaten ekonomi zor bir süreçte, insanlar mali açıdan zorlandığı bir dönemde radikal tedbirler gelirse o zaman daha zor bir sürece gireceğiz o nedenle her kes kendi tedbirini almak zorunda? Devlet bazı tedbirler alsa bile biz uymadıktan sonra neye yarar…

Unutmayalım ki virüs daha yeni geldi ve böyle giderse bu senin SÜPER LİG ŞAMPİYONU sadece CORONA olacak

Herkese sağlıklı ve KORONA sız günler diliyorum…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.