Halk takvimi ya da dede hesabını sanırım bilmeyen yoktur. Mevsimler hakkında bilgi veren halk takvimi, miladi takvime göre 13 gün geriden gelir. Hiçbir zaman yanılmayan takvim, eskilerin tecrübeleriyle oluşturulmuş adeta bir şaheserdir. Geçmiş yıllarda Türkler tarafından kullanılan 12 hayvanlı takvime göre, 2020 yılı ‘’Fare yılı’’ olarak adlandırılmış. Takvime göre; musibetlerle başlayan 2020 yılı için çekirge istilası, yangınlar, depremler ve salgın hastalıklar olacağı hem Kaşgarlı Mahmut’un Divan-ı Lügati’t Türk, hem de Erzurumlu İbrahim Hakkının Marifetname adlı eserlerinde yer almış. Salgına ‘’Zatülcenb’’ adı verilmiş. Erzurumlu tarih araştırmacısı Oğuzhan Türk’ün yaptığı araştırmanın sonucu bu…

Oğuzhan hocanın araştırmaları kehanet olarak adlandırılsa da kehanet değil. 12 hayvanlı Türk takviminin verdiği bilgiler. Hocanın dediğine göre, takvimin dedikleri hep çıkıyor. Nasıl mı? Çekirge istilası İran’da, Yangınlar Avustralya’da, depremler Elazığ’da, salgın hastalık ise tüm dünya’da. Korkutucu tarafı ise bu yıl felaketler durmaksızın devam edecek..! Yılın ortalarına doğru yine dünyayı etkileyecek şekilde, Afrika çevresinde kan gövdeyi götürecek. Yılın sonuna doğru ise, şiddetli yağmur ve dolu birçok yere zarar verecek..! Yine yılın ikinci yarısından sonra yağma, talan ve hırsızlık olayları olağanüstü seviyede artacak..!

Korona virüse benzeyen bir salgın hastalığın takvimde ‘’Zatülcenb’’ ismiyle yer aldığını, hastalığın belirtilerinin ise, ateş, titreme, öksürük, akciğer zarına yerleşen mikrobun iltihaplanmasıyla, nefes alınamayacak duruma gelinmesiyle ağrılı bir ölüm olduğu, şifanın ise ‘’Udi hindi’’ bitkisinde olduğu da Tarihçi Oğuzhan Türk’ün araştırmasının sonuçları arasında yer alıyor. Bu arada bilim insanları ‘’Udi hindi’’ bitkisinin korona için panzehir olabileceğini son zamanlarda dillendirmeye başladılar. İlaç ya da aşı için araştırmalar yapan beyinler, Udi hindi adlı bitkiyi de alternatifler arasında değerlendiriyorlar.

Oğuzhan Türk hoca, kendisinin kahin, söylediklerinin de kehanet olmadığını, 12 hayvanlı Türk takviminin söylediklerini açıklıyor. Mevsimlerle ilgili tutarlılıklara bakıldığı zaman hiçbir zaman yanılmayan takvime göre, bu yıl herkes için çok zor geçecek..! Elbette ki, geleceği kimse bilemez ancak uzun zaman töreleri, yaşananları tecrübelerle öğrenen insanoğlu, bu takvimlere göre hayatını şekillendirdi. Atalarımız tarafından tecrübe edilerek hazırlanan kaynakların gelecek kuşaklar için yol gösterici olduğunu da unutmamak gerekir. Boşuna dememişler ne varsa, eskilerde var...

Görüntüye bakılırsa insanlık, her geçen gün geride bıraktığı günlerini arayacak..! Bir yanda dünya nüfusunun azaltılması gerektiğini savunarak gıdalarla hasta edilip, ilaçlarla zehirlenen, biyolojik silahlarla yok edilen insan. Diğer yandan tecrübelerle yüzyıllar önceden uyarılan insanlık.

Hakkımızdan hayırlısı…

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.