Kamera yok diye bazı kavşaklarımız ölüm kokuyor..

MOBESE ve güvenlik kameralarının özel hayata müdahale olarak değerlendirildiği günümüzde hele de konu trafik ise akan suların durması lazım.

Biraz da abuk olduğunu benim de farkettiğim bu cümleden yola çıkarak diyorum ki ne olursa olsun özellikle şehir merkezindeki sinyalizasyonların olduğu kavşaklarda kamera şart.

Hatta şart değil, şart oğlu şart.

Hepimiz de biliyoruz ki kesinlikle kameranın olmadığı yerlerde suç işleme oranları daha fazla ve bu durum bize iyi gelmiyor.

Kamera olan yerlerde suç işlenmesi ihtimalinin, olmayan yerlere göre daha az olduğu bilimsel olarak da kanıtlandığı halde niye halen daha merkezdeki kavşakların genelinde kamera yok, anlamış değilim.

Sadece benim büyük kazalara sebebiyet vereceğini düşündüğüm, her daim geçerken çok daha dikkatli olduğum Şair Nefi İlköğretim Okulu kavşağı en belirgin örnek.

Kamera yok diye ışıklara rağmen araçlar geçen geçene.

Özellikle bu kavşağı su yolu haline getiren sürücüler, nasıl olsa kamera yok diye kural tanımadan gidip gelebiliyor.

Durumu bilen bölge sakinleri de gerek yaya olsun gerekse araç sürücüleri, mutlaka iki defa düşündükten sonra bu kavşakta seyir yapıyorlar.

***

Bilhasa son zamanlarda şehir içi ulaşımında ciddi rahatlığı gözlemlediğim Erzurum’da bu başarının mimarlarından biri de kuşku yok ki Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Daire Başkanı Abdulgafur Yeniay.

Yol, kavşak, sinyalizasyon konusunda çok hassas olduğunu bildiğim Yeniay başkanı aradım dün bu konu için.

Bir de ne göreyim, bir dokundum, bin ah işittim.

Meğer o da MOBESE ve Güvenlik kameralarının yokluğundan rahatsızmış.

Tamamen Emniyet Müdürlüğü’nün işi olduğunu söyleyen Yeniay, sadece belirttiğim Şair Nefi Okulu kavşağında değil, şehrin bir çok kavşağında aynı sorunun yaşandığını söylerken, Emniyet’e bu konu ile ilgili yazışmalarının olduğundan bahsetti.

Yeniay, alt yapısı ile birlikte büyük maliyet getiren bu iş için artık kendilerinin bir çözüm yolu aradıklarını söylerken, ‘’Herhalde önümüzdeki yıl biz, Emniyet ile de istişareli olarak kamera işini biz halledeceğiz. Adına akıllı kavşak diyeceğimiz uygulama ile özellikle kırmızı ışık ihlallerini belirleyip, sürücülerinin cezalandırılması cihetine gidecek, kaza riskini tamamen azaltacağız’’ diyor.

DURUMDAN VAZİFE ÇIKARTTILAR!

Mevsimin şehir merkezine ilk yağan karını biz burada yaşarken, İstanbul’daki Erzurumlular da şimdiden kış hazırlığına başlamış bile.

Facebook’da gördüm, Sultanbeyli Erzurumlular Derneği yöneticileri, lokallerinde kış için start vermişler.

Soba kuran Erzurum Derneği idarecileri, gelenlerin rahat etmesi için Erzurum’un kültüründe de yeralan seki yapmayı da ihmal etmemişler. Erzurumlu heryerde Erzurumlu!

Bana son derece sıcak geldi bu fotoğraf.

Paylaşayım istedim.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER : Senin dünyaya bakan penceren kirli ise, benim çiçeklerim sana çamur görünür! (Mevlana)

DUVARIN DİLİ : Kapıyı göstereceğimiz yerde, anlayış gösterdik. Ondan böyle oldu!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.