Henüz daha Erzurum’da yaşayıp da Palandöken’e bir defa olsun çıkmamış olanları da dikkate alaraktan söylüyorum.

Sanıyorsunuz ki özellikle kış aylarında Palandöken dağındaki oteller sadece hafta sonları çok yoğun oluyor.

Yok, öyle değil işte.

Hafta sonlarında yoğunluk daha fazla ama o yoğunluk hafta içlerini de aratmıyor artık.

Geçtiğimiz hafta ortasında çıktığım Palandöken’de ki yerli ve yabancı turist yoğunluğunu görünce bir kere anladım ki kış turizminde hafta içi, hafta sonu diye bir şey yok!

Haftanın hergünü için bir yoğunluk oluyor ve bunun sömestriyle filan da ilgisi bulunmuyor.

Fotoğrafta da gördüğünüz gibi hafta ortasında ki bu kalabalık, kış turizminde gelinen noktayı anlatmaya yetiyor da artıyor bile.

Hele de Vali Okay Memiş’in de gerçekleştirdiği gece kayağını da gözönüne aldığımızda aynı kalabalığın sadece gündüz değil, gece de olduğunu anlamamıza yetiyor da artıyor bile..

***

Peki, bunca kalabalığa hizmet eden otellerin yönetimi nasıl?

Kolay olmamalı, onca insana hizmet etmek, kusursuz bir tatil geçirmelerini sağlamak.

Palandöken’de yatak kapasitesi bakımından dolayı en yüksek sayıya sahip olan Sway Otel’in Genel Müdürü Ömer Akça’ya sordum bunu.

‘’Valla oteli yönetmek bir ilçeyi, hatta şehiri yönetmek gibi bir şey.

Resort otellerden de biliyorum, onca insanın huzurlu tatil geçirmeleri için otel yöneticilerinin bir belediye başkanı kadar, kaymakam kadar görev ve sorumlulukları var’’ dedi Akça.

Otelde en küçük bir musluk sorununun dahi direkt genel müdür ile ilgili olduğunu ve bu sorunun illa ki nihayetinde kendilerine geldiğine dikkat çeken Ömer Akça, ‘’İlk bakışta lay-lay-lom gibi bir iş diye görülebilir ama otel yönetmek adeta bir sanattır. Kaldı ki özellikle burada hizmet vermek, kış turizmi gibi bir misyon için de ayrıca büyük sorumluluk ister’’ diye konuştu.

TUTTUĞUM BABA SÖZLER: İyi şeyler inandığında, daha iyi şeyler sabrettiğinde ve en iyi şeyler hiç vazgeçmediğinde gelir! (La Edri)

DUVARIN DİLİ : Yok mu ya şöyle güzel bir yalan inanalım!

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.