Bazıları şekerli sever. Bazıları acı kahveyi. Bazıları kahve sevmez, çay içer!

Bazıları spor yapar, bazıları oturmayı, bazıları üretmeyi bazıları sürekli başkalarından beklemeyi yeğler.

Bazıları görür. Bazılarının iki gözü de sağlamdır, göremez.

Bazıları okur, bazıları okumaz. Bazıları düşünür, fikri vardır, bazılarının kopya düşünceleri ile dikte etme adeti!

Bazıları öğrenmeye meraklıdır, bazıları öğretmeye; bazıları da bilmeden öğretmeye heveslidirler! Bazıları delil, bazıları referans ve bazıları da duydukları ile hayattadırlar. Bazılarını mantık, bilgi ve bazılarını da duyguları yönetir.

Bazıları insanlarda ahlak, bilgi, karakter, şahsiyet bazıları aşk, bazıları para, kariyer, tapu, ev, malikâne ararlar!

Bazılarının etrafında Sartre ağı vardır sanki! Çevresinde olup bitenleri görmez, anlayamaz, değerlendiremezler!

Bazıları da menfaati gereği görmesi gerekenleri görmez ve cambaza bakması için insanları yönlendirirler!

Bazıları vatan derdinde, bazıları lider, bazıları izm tapıcıları, bazıları dindar bazıları dinden beslenen tüccar ve bazıları dinci simsar!

Bazılarının ağzında bir sakız, kırk yıldır aynı sakızı aynı lezzette çiğner durur da değişim nedir ilgilenmezler. Ve bazıları da aynı cümleleri duymak için saatler heba ederler ve yeni bir şeymiş gibi alkış tutarlar!

Bazıları dünyayı daha yaşanamaz hale getirmek için elinde ne varsa yerlere atar, piknikte ormana suya, oturduğu bankın altına atıkları atarlar. Bazıları da bu atıkları temizlemeye çalışırlar!

Bazıları konuşur, bazıları konuşanları sevmezler! Oysa gelişmek, özgür olmaktan, özgürce düşünmekten, özgürce düşünceyi ifade edebilmekten geçer!

Bazılarının başka insanların da hayatını kurtarma, hayatlarına anlam katma, konfor sağlama gibi dertleri bazılarının ise insanları köle gibi görme emelleri ve işleri vardır. Bazılarının ise başkalarını zapturapt altına alma hevesleri. Ve kendi gibi düşünmeyenleri yok etme haklarının olduğuna inanmaları!

Bazıları özgürdür, bazıları ait, bazılarının fikirleri vardır, bazıları ezberletilen neyse onu bilir, onu söylerler, kırılamaz, aşılamaz önyargılara sahiptirler.

Bazıları anlamaya çalışırlar, bazıları anlarlar, bazıları anlamaktan uzak, anlamamaya çalışmak için çaba harcarlar!

Bazıları beyaz, bazıları gri ve bazıları karadır!

Vesselam; bazıları iyi ve bazıları kötülerdir.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.