Telefon dolandırıcıları polisten kaçamadı

Erzurum ve İstanbul'da düzenlenen operasyonda, telefonla aradıkları kadını, kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtarak dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan 4 zanlı tutuklandı.

admin
admin
12 Nisan 2018 Perşembe 12:40
Telefon dolandırıcıları polisten kaçamadı

Erzurum ve İstanbul'da gerçekleştirilen operasyonda, telefonla aradıkları kadını, kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtarak dolandırdıkları iddiasıyla yakalanan 4 zanlı tutuklandı.

Erzurum Adnan Menderes Mahallesi'nde yaşayan A.S. adlı kadını telefonla arayarak kendilerini komiser ve savcı olarak tanıtan dolandırıcılar, kentteki bir kuyumcuda meydana gelen hırsızlık olayı dolayısıyla söz konusu işyerindeki altınlar ile kadının evindeki ziynet eşyasını karşılaştırmaları gerektiğini söyledi.

Bu görüşme sonrası eve gelen dolandırıcılardan S.C, çeşitli bahaneler üreterek bir miktar altınını aldığı A.S'nin İstanbul'daki bir hesaba da 21 bin 400 lira da havale etmesini sağladı.

S.C'nin evden ayrılmasının ardından dolandırıldığına anlayan A.S. polisi aradı.

Olaya ilişkin çalışma başlatan Erzurum Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Hırsızlık ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, S.C'nin uçakla İstanbul'a gittiğini tespit etti.

Erzurum polisinin durumu bildirdiği İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri de S.C'yi Atatürk Havalimanı, suça karışan diğer şüpheliler Ö.Ö, E.G. ve B.D'yi de parayı çekmeye gittikleri banka şubesinde yakaladı.

İstanbul'da adliyeye sevk edilen 4 zanlının çıkarıldıkları mahkemece tutuklandığı öğrenildi.

Bu kişilerden elde edilen para ve ziynet eşyası da incelemenin ardından A.S'ye teslim edildi.

Editör

Anahtar Kelimeler:
ErzurumPolisDolandırıcı
Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.