FETÖ'nün "mülkiye büyük bölge yapılanması"na yönelik operasyon

Erzurum merkezli 8 ilde düzenlenen operasyonda açığa alınan 5 kaymakam daha yakalandı.

admin
admin
27 Haziran 2018 Çarşamba 18:38
FETÖ'nün "mülkiye büyük bölge yapılanması"na yönelik operasyon

Erzurum merkezli 8 ilde, Fetullahçı Terör Örgütü/Paralel Devlet Yapılanması'nın (FETÖ/PDY) sözde "mülkiye büyük bölge yapılanması"na yönelik operasyonda İçişleri Bakanlığınca açığa alınan 5 kaymakam daha gözaltına alındı.

Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturmalar kapsamında Emniyet Kaçakçılık ve organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, terör örgütü FETÖ/PDY'nın faaliyetlerinin deşifre edilmesine yönelik çalışmalarını sürdürüyor.

FETÖ/PDY'nin "mülkiye büyük bölge yapılanması" üyesi oldukları belirlenen ve açığa alınan 5 kaymakamı yakalamak için çalışma başlatan ekipler, 8 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi.

Operasyonda açığa alınan 5 kaymakam yakalanırken, adreslerinde yapılan aramada çok sayıda dijital materyal bulundu.

Şüpheliler soruşturmanın sürdürüldüğü Erzurum'a getirildi.

ESKİ VALİ YARDIMCISI KAYA VE KAYMAKAM ÖZKAN DA YAKALANMIŞTI

Aynı soruşturma kapsamında Kilis Vali Yardımcısı Muhammet Kaya, Artvin Valiliği Hukuk Müşaviri Serdar Karal ve Muş'un Hasköy Kaymakamı Ahmet Özkan da gözaltına alınmıştı.

Bulundukları illerde yakalanan Kaya, Karal ve Özkan, soruşturmanın yürütüldüğü Erzurum'a getirilmişti.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.