Erzurum'da FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması"na operasyon

Kent merkezinde "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik operasyonda sözde yönetici konumunda oldukları tespit edilen 6 şüpheli yakalandı.

admin
admin
05 Mayıs 2018 Cumartesi 09:00
Erzurum'da FETÖ'nün "emniyet mahrem yapılanması"na operasyon

Erzurum'da Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) "emniyet mahrem yapılanması"na yönelik soruşturma kapsamında haklarında yakalama kararı çıkarılan 9 zanlıdan 6'sı gözaltına alındı.

Alınan bilgiye göre, Erzurum Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen FETÖ/PDY'ye yönelik soruşturma kapsamında ele geçirilen dijital veri, belge ve etkin pişmanlık ifadelerinin incelenmesi sonucunda 9 kişi için yakalama kararı çıkarıldı.

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekiplerince kent merkezindeki farklı adreslere eş zamanlı düzenlenen operasyonda, 6 kişi gözaltına alındı.

Adreslerinde yapılan aramada çeşitli doküman ve dijital materyaller bulunan şüpheliler, ifade işlemleri için emniyete götürüldü.

Öte yandan, adreslerinde bulunamayan 3 zanlının ise yakalanması için çalışmaların sürdürüldüğü belirtildi.

"ÖĞRETMEN, MÜDÜR, ZÜMRE BAŞKANI VE GENEL MÜDÜR"

Operasyon kapsamında, terör örgütünün kadın yapılanmasının da nasıl oluşturulduğu ortaya çıkarıldı.

Terör örgütünün mahrem yapılanması içinde sözde "imam" konumunda faaliyet gösteren zanlıların, kendi eşleri vasıtasıyla emniyet mensuplarının eşlerini de yönettikleri belirlendi.

Yapılanma içinde "öğrenci" adı verilen emniyet mensubu eşlerinden sorumlu olan sözde "imam" eşleri için ise "öğretmen, müdür, zümre başkanı ve genel müdür" gibi unvanların kullanıldığı anlaşıldı.

Örgüt mensuplarının bu şekilde "mahrem yapılanma" içerisindeki bayan yapılanmasını oluşturduğu tespit edildi.

Editör

Yorumlar
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.
Avatar
Ahmet 2022-01-08 20:53:09

Erzurum'da okullarda da çok sayıda fetöcü öğretmen var. Neden işlem yapılmıyor anlamıyorum.