DOĞUTÜRK
2024-03-08 10:08:49

Yaradan adıyla; OKU..!

Ömer DURSUN

omerdursunx@gmail.com 08 Mart 2024, 10:08

Erzurum’da Murat paşa camiinde kılınan namazlara Hızır eşlik eder. Ulu camiinde namazların feyzi fazladır. Abdurrahman Gazi türbesinde edilen dualar kabul olur. İki bayram arası düğün yapmak uğursuzluktur..!

Akşam sakız çiğnemek ölü eti yemektir. Ekmek elden düşerse misafir gelir. Yeni doğmuş bebeğin göbeği cami bahçesine gömülürse çocuk okur. Sağ avuç kaşınırsa para gelir. Nisan yağmuru içilirse hasta şifa bulur. Gece tırnak kesilirse ömür kısalır..!

 

Şayet bunlar aklınıza yatıyorsa, bildiğinizi yapın ancak bunların hepsi ve daha fazlası birer uydurma, birer hurafe. İslam dininde dağ, bina, kabir gibi kutsal olan bir mekân yok. Hinduizmi, Yahudiliği ve Hıristiyanlığı incelerseniz göreceksiniz ki bunların tamamı ve dahası ekleme ve özentidir. Enam suresi 6. ayette Allah buyuruyor ki, ‘Öğüt alanlar için ayetlerimizi detaylıca açıkladık’.

Bir de İstanbul için sürekli olarak dillendirilen bir hadis var. ‘Konstantiniyye elbet feth olunacaktır. Ne güzel komutandır onu fetheden komutan, ne güzel ordudur onu fethedecek ordu’ İstanbul, Muaviye'nin oğlu Yezid tarafından kuşatıldığında, Emeviler adına ücretli hadis uydurmacıları bu hadisi piyasaya sürmüşlerdi. Bize de inanmak kalmış..!

Kur’an’ın indiği ay olan Ramazan ayına başlarken, ilk emri ‘Oku’ olan yaradan, Ankebut suresi 45. ayette buyuruyor ki, ‘’Kitaptan sana vahyolunanı oku ve sonra da namazı kıl.’’ Bakara suresi 183. ayette ise, ‘’Sizden öncekilere yazıldığı gibi size de sayılı günlerde oruç yazıldı. Umulur ki sakınırsınız’’.

Eğer okumaz her duyduğumuzu din sanırsak, Allah’ın Kamer suresindeki, ‘’Biz Kur'an'ı öğüt alınsın diye kolaylaştırdık’’ uyarısının aksine dini çok ağır bir görev bilir, imansız göçer gideriz..!

Yorumlar (8)

Adem 2 Ay Önce

Tanrının soyut bir ide olması, insanın onu algılama ihtiyacına uygun hale sokulup somutlanmasını gerekser. Çünlü sevgi, somuttur. Yaptıkları saçma da olsa ihtiyaçtır. Doğrusu hayattaki kan emici simsarlar yerine zararsız ölülere sevgi göstermeleri daha az zararlı gibi. Diğer yandan bir dini akla uygun hale getirmek onu tabela dinine çevirmektir.

Yusuf Canpolat 2 Ay Önce

EKSİK OLMUŞ ERZURUM'A OLDUĞU GİBİ ANADOLUNUN PEK ÇOK YERİNDE ARABALAR BOŞ FİTESTE YOKUŞ YUKARI ÇIKIYOR BU DURUM DİNİ HURAFELER LE AÇIKLANAMAZ BENCE MAĞMA TİK ALANLA İLGİSİ VAR ANCAK FİZİKLE AÇIKLANABİLİR SEVGİLER BİLİME BAKAR

İbrahim Terzi 2 Ay Önce

gece tırnak kesilmemesi sünneti seniyedir,ağzı açık kapların içine düşme riski ve halı kilim üzerinde oynayan çocuklar içinde büyük tehlike demektir.gece dışarı su ve benzeri bişi dökülmesi cin taifesine denk geleceği için uygun görülmemiştir.lohusa kadının tedbir için koyduğu bıçak veya benzeri şeylerinde vardır bir hikmeti.gene çocuğun tırnağı 40 ı çıkmadan kesilmez biliyorum.yanlız burda sünnetleri hurafe diye yazmadan ayırt edelim inşaAllah.

Hurafeniz batsın 2 Ay Önce

Allah'ın verdiği akiki kullanmamak ve bu tür mantıksız safsatalara inanmak cehaletimizi ortaya koyuyor. Baksanıza İslam ülkelerindeki insanlar kâfir dedikleri ülkelere gitmek için can veriyorlar. Herseyimiz yanlış.

Mahmut 2 Ay Önce

Erzurumda ehlisünnet kimse sana itibar etmez ömer... sen sadece kurana inan. Bina kabe kabir peygamber mezarı. Diğerler yazdıkların namaza teşvik için söylenen şeyler.. Vahabiliğin ucundan bucağından azcık değilmi

Mustafa KOCA 2 Ay Önce

BAŞIMIZA NE GELDİYSE MÜSLÜMAN OLDUĞUMUZ İÇİN DEĞİL GERÇEK MÜSLÜMAN OLMADIĞIMIZ İÇİN GELMİŞTİR.

Cahit GÜNEŞ 2 Ay Önce

Okumayan düşünmeyen sorgulamayan bir toplumda bunları yazabiliyorsan işin çok zor. Yazılarında görüyorum ki okuyor, sorguluyor çözümler sunuyorsun. bahtın açık olsun kardeşim. Allah'ın cihat dediği de zaten bu. Gazan mübarek olsun Erzurumlu dadaşım

Ağzı olan konuşuyor 2 Ay Önce

Yahu şu mübarek ayda yapmayın böyle şeyler. Bırakın ağız tadıyla oruç tutalım.

Sitemizden en iyi şekilde faydalanmanız için çerezler kullanılmaktadır.